Видин - няма дърво, няма проблем

3
Снимка: Радио ВИДИН

За отрязано дърво в района на автогарата във Видин ни сигнализира наш слушател. Възрастният мъж, който живее в блок в съседство каза за Радио ВИДИН, че тази сутрин, когато се събудил е видял паднало дърво в двора на Автогарата:

"Питам съседите, казаха: май тия от автогарата са го отрязали. Минах в автогарата, нямаше го диспечера, шофьор имаше там и каза, че то е пречило на автобуси, като идват и спират под него и клоните пречат, не можеха ли да отрежат клоните. Дойдох в Съвета пратиха ме на 112 да се обадя те ми казаха да се обадя в полицията, те ми казаха, че не е тяхна работа. Дървото е Черница и е на 20, 30 години."  


Видинчанинът е участвал в засаждането на дърветата в района преди години. Сега, когато търси помощ от институциите, те го прехвърлят от една на друга, без да се ангажират с решение на проблема.

Отсичането на дървото не е извършено от фирмата по озеленяване, това потвърди нейният управител Даниела Димитрова.


Темата за отсечените дървета е много болна и вълнува жителите на Видин. Хората с които разговаряхме на място разказаха, че не е редно да се режат по този начин дървета:

"Не знам кой го е отрязъл. Не би трябвало, ако е здраво, предполагам, че общината има ангажимент към озеленяването. Може би е било пред падане, предполагам, не знам. Би трябвало да се възстановяват след като режат. Освен ако нещо пречи, но не виждам, кой е разрешил това абсолютно нередно. Здраво е не знам дали е пречило, питайте тези, които са го отрязали."


Отсичането на каквото и да е дърво без разрешение се глобява от община Видин. Разрешение за отсичане се издава само след изкореняване или прекършване на дървета, каза управителят на фирмата по озеленяване в града Даниела Димитрова. Попитахме я дали има сигнал за отсеченото напълно здраво дърво. Тя отговори, че няма подаден сигнал, но по принцип с подобни сигнали се занимава Община Видин. 

Галерия

Вижте още

Свидетели ли сме на отклоняване от климатичните норми?

Напоследък в още младото лято се наблюдават порои - както на Балканите, така и у нас. Днес се очакват дъждове в пет области на страната, ако вече не се и случват. Климатолозите предупреждат за големи жеги през тази седмица в различни части от Европа - Испания, Франция, Белгия и Италия. Лятото във Видин е горещо, но с чести превалявания.  Аномалии..

обновено на 26.06.19 в 18:09

"Неделник" от 23 юни 2019 година

Магичен, вкусен и любопитен!!! Неделник" брой 263- ти вече е на сайта. Преглеждаме старите вестници и се захващаме със стари оръжия и хайдушки игри, с фестивал, със "самодиви" и с магията на цирковото изкуство. Иво Иванов от патриотичен клуб "Бдинци" е на фолклорния събор "Леденика". Той замина вчера, но нека разберем от него..

публикувано на 23.06.19 в 15:17

Докога комарите ще тормозят видинчани?

Едва ли има жител на Видин и близките населените места по поречието на река Дунав, който да не е бил хапан от комар. Комарите не са нещо ново за нашият град, но тази година те са изключително много и тормозят всички ни. Освен неприятния сърбеж, който предизвикват, те могат при ухапване и да ни заразят с много опасни болести. Затова и Общината се мъчи да..

публикувано на 21.06.19 в 16:33

Мария Йорданова - живот отдаден на читалищното дело

В рубриката "Думата имат старейшините" ни гостува Мария Йорданова. Тя е  родена в село Гъмзово през 1949 година.  Работата на Мария Йорданова не е обикновена, тя е най-вече просветителска, защото тя работи като библиотекар, а по-късно и като секретар в народно читалище "Просвета 1928" Гъмзово . И така цели 43 години. Днес въпреки че е..

публикувано на 20.06.19 в 17:55

Архитектура и природа ще привличат туристи във Видин

Агенциите за регионално развитие във Видин и Монтана работят за представяне на природните забележителности на трансграничния регион по иновативен и атрактивен начин, насочен към опазване и популяризиране на природните обекти. Изработени са рекламни материали- каталози и албуми, мултимедийна презентация представя туристически маршрути. "Природното..

публикувано на 20.06.19 в 17:36

Челопек ще е домакин на детски театрален лагер

Куклено-театрален лагер "Хвърчило" ще се проведе от 7 до 13 юли във врачанското село Челопек. Творческото приключение е за деца от 8 до 13-годишна възраст, с интерес към кукленото изкуство. Организатори са актрисите, вдъхновени от богатството на кукления театър и от любовта към природата- Мануела Саркисян и Силвия Тенева.  "Решихме, че..

публикувано на 20.06.19 в 17:35

Как ще се промени центърът на Видин след ремонта

Усилено се работи по ремонта на централната пешеходна зона във Видин- от Крайдунавския парк до средно училище "Цар Симеон Велики". Почти са приключили дейностите в първия участък, на който започна реконструкцията- от дигата в Крайдунавския парк до сградата на Бюрото по труда. Ротондата до сградата на драматичния театър е премахната, положени са..

публикувано на 20.06.19 в 16:52