Предстои ново пръскане срещу комари и кърлежи в Лом

Снимка: Община Лом

За трети път през тази година в Лом ще се пръска срещу комари и кърлежи. Третирането ще бъде извършено следващата седмица при подходящи метеорологични условия. Акцията е заради голямата влажност от падналите дъждове и високите води на Дунав, което предизвика масовата поява на жилещите насекоми в района.

Общо за пръскане срещу комари, кърлежи и бълхи общинската управа е осигурила 40 хиляди лева от местния бюджет през тази година. Първото третиране, от общи три, се проведе в средата на май, а второто бе в началото на този месец. За пръскането срещу комарите бяха използвани препаратите "Микрозин" и "Димилин". Срещу кърлежите и бълхите е използван препарат "Фендона". Предстои да бъдат обработени зелените площи в града, зоните около реките Дунав и Лом, както и селата от общината.   

Вижте още

Започва Международният събор на прохода "Кадъ боаз"

За 94-ти път проходът "Кадъ боаз" при селата Салаш и Ново корито събира българи и сърби на най-големия международен събор на Балканите.  Границата между България и Сърбия ще бъде отворена на 19 юли, от 13.00 до 23.00 часа , а  Международният събор ще започне официално  на  20 юли от   10.00 часа, когато с тържествен ритуал ще бъде отворена..

публикувано на 18.07.19 в 12:00

Задържаха мъж от Ракево за изнасилване на малолетна

За срок от 24 часа в РУ-Враца е задържан мъж, заради посегателство над малолетно момиче, съобщават от ОД на МВР.   Сигнал за деянието снощи е подала  жителка на с. Ракево, която е заявила, че на 14 или 15.07.2019г. в дома им е извършено съвкупление с внучката й,  на 13г. О т проведеното разследване е установено, че съпричастен към извършеното деяние е..

публикувано на 18.07.19 в 09:00

Гирлянда от цветя за Апостола във Враца

Деца от Враца изплетоха гирлянда от цветя, която ще бъде поднесена на паметника на Васил Левски в града по време на честването на 182-та годишнина от рождението му. Много врачани се включиха в инициативата "Моето цвете за Левски". Събраните цветя са вплетени в гирлянда, която ще бъде положена около паметника му. Тя е изплетена от учениците от..

публикувано на 18.07.19 в 07:49

Снимката на 17 юли 2019 година

Авиационното пръскане срещу комари по поречието на Дунав на територията на област Видин се извърши днес.  Третирани се площите в 2-километрова зона от реката. Късно снощи бе направена и поредната имагицидна обработка срещу комари в град Видин, като бяха обхванати всички паркове, междублокови пространства, улици. Тази вечер обработки ще има в три..

публикувано на 17.07.19 в 18:05

Общинските съветници в Ружинци утвърдиха маломерни паралелки в селата

Приема на ученици от 7 до 12 клас и утвърждаването на маломерни паралелки обсъждаха общинските съветници в Ружинци на заседание във вторник. Решенията са преди началото на учебната година, за да се създадат нормални условия на училищата да работят, каза кметът Александър Александров: "Заседанието беше само с две точки от дневния..

публикувано на 17.07.19 в 17:30

Видинската болница може да получи над 1 милион лева от РЗОК

Видинската областна болница има възможност да заработи над 1 милион лева през месец юли , съобщи директорът на РЗОК- Видин д-р Владимир Вълчев: "Договорени са 949 331 лева за клинични пътеки и амбулаторни процедури и над 90 хиляди лева за хемодиализа, раждания и интензивни грижи. Общата сума е 1 милион и 40 хиляди лева, които, разбира се, ще получат,..

публикувано на 17.07.19 в 17:24

Летни ремонти в Ново село

В Ново село започна изкърпването на улица "Добруджа". Това е една от основните улици в селото, защото по нея се извършва църковното шествие на втория ден от Великден до оброчните великденски  кръстове, наречено от населението "По кръсти". С решение на Министерски съвет в края на миналата година за община Ново село бяха отпуснати 1 милион 377 хиляди..

публикувано на 17.07.19 в 17:15