Във Враца организират велопоход под надслов "НЕ на наркотиците"

Снимка: Природозащитен център Натура- Враца
Снимка: Природозащитен център НАТУРА Враца

Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни ще бъде отбелязан във Враца с велопоход. В събитието "НЕ на наркотиците" ще се включат ученици, като стартът на проявата ще бъде даден пред сградата на местната администрация, от 10:00 часа.

Шествието ще премине през главни пътни артерии в града, като след това участниците ще се отправят към прохода Вратцата. Велопоходът ще завърши на разклона за село Згориград, където ще бъде проведена лекция от експерти на Превантивно информационен център – Враца. Програмата предвижда и викторина с надгради.

Събитието се организира от ПИЦ към Общински съвет по наркотични вещества – Враца, съвместно с клуб "Враца Велообщество" и Младежки център, с подкрепата на Община Враца.


Вижте още

Снимката на 18 юли 2019 година

До края на месец септември ще завършат дейностите по реконструкцията на Централната пешеходна зона във Видин. В този срок ще бъде монтирано видеонаблюдението, както и новото градско обзавеждане, съобщи пред журналисти ръководителят на обекта инж. Благой Андонов. Той обясни на какъв етап са строително-монтажните работи към момента. Деца от..

публикувано на 18.07.19 в 18:00

Дейвид Славчев вече не е директор на видинския театър

Дейвид Славчев е освободен от длъжността директор на Общински драматичен театър "Вида" във Видин. За временно изпълняващ длъжността отново е назначена Ирина Флорова - Капелова. В 6-месечен срок ще се проведе конкурс, каза кметът Огнян Ценков и обясни мотивите си за освобождаването на досегашния директор на театъра: "Освободих предишния..

публикувано на 18.07.19 в 17:56

В Мездра почетоха Левски

В Мездра отбелязаха тържествено 182- годишнината от рождението на Васил Левски.  Общественици, родолюбиви граждани, деца и ученици отдадоха почит пред паметника на Апостола- човекът, работил до последния си дъх за бъдещата Българска държава, посветил целия си живот на освободителната кауза. Деца,  подготвени от Димитринка Иванова –..

публикувано на 18.07.19 в 16:13

Завършват през септември Централната пешеходна зона на Видин

До края на месец септември ще завършат дейностите по реконструкцията на Централната пешеходна зона във Видин. В този срок ще бъде монтирано видеонаблюдението, както и новото градско обзавеждане, съобщи пред журналисти ръководителят на обекта инж. Благой Андонов . Той обясни на какъв етап са строително-монтажните работи към момента: "Пространството..

публикувано на 18.07.19 в 15:23

В Берковица деца рисуваха Левски

Интересна и вълнуваща проява бе организирана в Берковица по повод рождението на Левски.  Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Музеен комплекс – Берковица и културен център "Радичков" организираха рисуване на открито по тема "Левски в моите представи".  Инициативата бе организирана на бул. "Мрамор" до..

публикувано на 18.07.19 в 14:34

Нова детска площадка имат вече децата от Долна Вереница

Селото се намира на 8 километра от град Монтана и е едно от 23-те села на общината.  Днес кметът Златко Живков, кметът на селото Ивайло Никитиев и Емилия Лисичкова – председател на платформа АГОРА откриха модерната площадка за игра, съобщиха от Общината.  Изграждането й е финансирано с 3 хиляди лева от фонда за подкрепа на местни..

публикувано на 18.07.19 в 14:06

Откриха нов бюст-паметник на Васил Левски във Враца

На официална церемония, кметът Калин Каменов и председателят на Общинския съвет – Румен Антов откриха нов бюст-паметник на Васил Левски по повод 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата. "Всяка година на тази дата родолюбивите българи си спомнят за един човек – роден, за да ни води като пътеводна светлина. Тази личност..

публикувано на 18.07.19 в 13:30