Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Методиев ще е старши треньор на Бдин (Видин) и през новия сезон

Снимка: Радио ВИДИН


Мартин Методиев завърши миналият сезон на първенството на Трета Северозападна лига като старши треньор на Бдин (Видин), наследявайки Християн Гачев, който от своя страна водеше за кратко отбора след раздялата с Борислав Борисов, напуснал през зимата. Младият специалист от години работи в детско-юношеската школа на видинския отбор, тренирайки малките футболисти от "Футбол 7" и "Футбол 9".

"Да поемеш мъжкия отбор е по-голяма отговорност. Не че заниманията с децата си нямат особената специфика. В последните 4 кръга направихме добри срещи. Заварих група, в която имаше и опитни футболисти. На моята възраст да водиш по-големи момчета от теб изисква усилие. Тренирахме, старахме се и се представихме добре. Загубихме вкъщи от Свищов, но изпуснахме доста положения. Спечелихме в Трявна и у дома срещу Мездра. В Габрово направихме един от най-добрите си мачове, но имахме малшанс. Ключът е в това, че повечето момчета са от Видин, знаем се с тях от години, играли сме още от деца. Всеки се раздаде, което аз оценявам", прави равносметка на миналог одишния завършек Методиев.

Старши треньорът на Бдин отличава големите разлики между работата с деца и вече утвърдени футболисти.

"Работата с децата се различава от тази с мъжете. При малките даваме основата, наблягаме на техниката - как да водиш топката, да я спираш, да подаваш. При мъжете обръщаш внимание на тактическа и физическа подготовка. Предполага се, че на възрастта на тези футболисти вече те имат основа".

Мартин Методиев, който е учител по образование, е родом от Видин. Учи за висше образование във Велико Търново. 

"Не съм мислил, че ще водя Бдин. Живеех в Търново, наложи се да се прибера. След това всичко се случи, а когато се наложи да довърша сезона като треньор на мъжете, не съм се колебал. Вече доста време работя с видинските деца, познавам местните наши футболисти. Цял живот съм играл и съм се занимавал с футбол".

Видинският представител в Трета Северозападна лига започна подготовка на 1 юли. Футболистите тренират всеки ден на стадион "Георги Бенковски". Групата е от 12 състезатели. По-рано през седмицата част от основните и най-опитни играчи смениха клубната принадлежност, преминавайки в новака в първенството ФК "Дреновец". Очертава се Бдин да е сред най-младите отбори в лигата.

"Няколко човека преминаха в отбора на Дреновец. Тези играчи бяха от опитните ни състезатели. Очакваме подсилване в следващите дни. Предстоят двуразови тренировки, когато пристигнат новите момчета. Ще изиграем няколко контроли, вече сме разговаряли с румънски и сръбски отбори, с които традиционно Бдин мери сили през лятото. От 'старите кучета' останаха Денис Николов и Стойчо Мартинов. Останалите са кадри от ДЮШ. По-късно, най-вероятно в края на месеца, ще пристигнат Кристиян Йошов и Тони Цветков. Ще сглобим млад отбор, ще дадем шанс на младите да играят. Няколко от младоците показват израстване. Тежестта ще падне на техните плещи, но ще пристигнат и няколко опитни футболисти. Част от юношите са набор '98, аз съм ги водил преди време. Записахме полусезон без загуба".

Мартин Методиев ще води Бдин и през идния сезон. Очакванията му са за израстване в отбора, а целите - за класиране в топ 5. 

"Доста от футболистите на Дреновец са играли за Бдин, но не мисля, че ще има особен заряд в тези мачове. От друга страна, ще видим два отбора от нашата област в групата, което трябва да е празник за тукашния футбол. Стилът, който предпочитам, е постепенна атака, топката да се заддържа. Факт е, че всеки стил изисква даден тип футболисти. Атакуващият стил е по-атрактивен за хората. Видинската публика е свикнала на попадения. Стремим се да поддържаме една група от момчета, които са близки, говорят си и се забавляват на терена, без да има скандали и караници".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха обновена спортна площадка в Монтана

Още една спортна площадка ще могат да използват жителите на Монтана за масов спорт. Тя се намира зад зала „Младост". Изградена е преди повече от 10 години с европейски средства. Сега Общината я възстанови и ще може да ползва от всички живеещи в най-големия жилищен квартал в града „Младост", както и всички останали", каза кметът на Монтана..

публикувано на 16.04.24 в 17:22

Наближава крайният срок за заявки за участие във футболен турнир в Мездра

Наближава крайният срок за подаване на заявки за участие в XXII открит турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра, съобщават от местната управа.  Заявки за участие се приемат до 26 април (петък) в стая №304, ет. 3 на Община Мездра, при Жанета Маринова - ст. експерт "Спорт и младежки дейности". До тази дата водачите на отборите трябва..

публикувано на 16.04.24 в 14:29

Тенисисти от Роман представят Северозапада на финали

Възпитаниците на романското СУ „Васил Левски" класираха две свои формации за финалите по тенис на маса от тазгодишното издание на „Ученически игри 2024", похвалиха се от учебното заведение. Селекциите от града край река Искър спечелиха зоналните надпревари в Северозапада срещу опоненти от областите Враца, Монтана и Видин. Юношите от Роман във..

публикувано на 16.04.24 в 09:10

Белоградчик събра българския елит в канадската борба

В Белоградчик се проведе 28-мото Държавно първенство по канадска борба за юноши, мъже, жени и ветерани.  В състезанието участваха най-добрите състезатели на България.  Победителите ще представляват България на Европейското първенство през месец май в Братислава, Словакия и на Световното първенство през месец август в Кишинев, Молдова. По..

публикувано на 15.04.24 в 15:04

Малките волейболисти от Монтана спечелиха турнир в Ловеч

Децата на ВК Монтана спечелиха турнира по мини - волейбол в Ловеч.  Момчетата на треньора Цветомир Цветанов записаха 6 победи от 6 мача, всичките с по 2:0 гейма.  Малките монтанци се наложиха над отборите на Осъм /Ловеч/, Раковски /Севлиево/ и Тетевен волей /Тетевен/.  "Искам да поздравя моите момчета за добрата игра. Мисля, че заслужено сме..

публикувано на 15.04.24 в 14:52

Боксьорите от Монтана със злато и бронз от Купа "България"

Златен и бронзов медал спечелиха бокьорите на СК Спарта /Монтана/ на държавното първенство за „Купа България" за ученици 13-14 годишни в Плевен.  Треньорът Доброслав Добрев – Додо разчита на 10 състезателя в 9 различни категории.  Светлин Иванов спечели златен медал в категория до 90 кг.  В първата си среща той победи противник от Благоевград с..

публикувано на 15.04.24 в 14:46

Успешен уикенд за футболистите от школата на Локомотив (Мездра)

Две победи,един равен и една загуба за момчетата от школата на "Локомотив" Мездра този уикенд. Най-малките футболист от Футбол 5  направиха страхотно завръщане срещу доста по-големите си съперници от ФК "Оряхово". След като изоставаха с 5:2, играчите проявиха характер и успяха да изравнят в последното полувреме за крайното 5:5. Попаденията..

публикувано на 15.04.24 в 14:40