Ще асфалтират пътя до Косталево и участъка Девене- Три кладенци

4
Снимка: Община Враца

На предстоящото заседание на Общински съвет – Враца кметът Калин Каменов ще внесе за разглеждане предложение за отпускане на 500 000 лева на пътя до село Косталево и участъка между селата Девене и Три кладенци, съобщават от общината. Предвидените средства са от икономии в бюджета.

За асфалтирането на пътя до село Косталево са планирани 230 000 лева, като за населеното място са предвидени и над 60 000 лева от Капиталовата програма за асфалтиране на улица „Христо Ботев“. Средствата за възстановяване на участъка между Девене и Три кладенци са в размер на 220 000 лева.

На заседанието на местния парламент ще бъде предложено и отпускане на 50 000 лева, отново от икономии, с които да се извършат ремонтни дейности на улици в квартал „Бистрец“.

За 2019 година са предвидени близо 700 000 лева от Капиталовата програма на Община Враца за ремонти по населените места. Към момента са завършени дейностите по възстановяване на пътя за село Згориград, където бяха асфалтирани близо 2 километра, със средства от Постановление на Министерски съвет. Обновяването на пътната инфраструктура ще продължи с ремонти в селата Челопек и Лиляче, както и на отсечката между Мраморен и Голямо Пещене. 


Галерия

Вижте още

"Изповед по цвят" на площада във Видин

Картини, включени в изложбата "Изповед по цвят" , бяха подредени в централната част на град Видин. Организира се по проект за европейска образователна мобилност между България и Румъния - обясни организаторът Мирослав Людмилов : "В тази образователна мобилност ние говорим и споделяме чрез картините социалните си послания към хората..

публикувано на 18.10.19 в 15:02

"Евакуираха" ученици от новоселското училище

Практическо занятие за евакуация при пожар се проведе в  новоселското СУ "Св.Св. Кирил и Методий" днес, под ръководството на ст. инсп. Йорданов от РДПБЗН Видин. Занятието бе планирано от училищното ръководство, а процесът бе управляван от Ралица Ангелова- преподавател в училището. Участваха и  членове на Младежкия червен кръст Видин...

публикувано на 18.10.19 в 14:41

Урок по бизнес комуникации във видинско училище

Интегриран урок по бизнес комуникация и философия се проведе в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" . Урокът е част от проекта за добри практики по Национална програма на Министерството на образованието и науката "Иновации в действие". Учениците имаха възможност да научат повече за общуването чрез практически занимания и игри. Акцентът е..

публикувано на 18.10.19 в 14:17

Осъдиха портиерка в Лом за клевета на колега

Районният съд в Лом призна 51 годишна жена за виновна в оклеветяване на неин колега и я наказа с глоба и парично обезщетение за пострадалия от думите й мъж. Подсъдимата Л. К. Л. работи като портиер в предприятие в Лом  и през декември 2018 г. подала до работодателя си жалба срещу служител от охраната, в която твърдяла, че мъжът е "алчен и мазен..

публикувано на 18.10.19 в 11:40

Осем души са задържани за притежание на наркотици при проверки на полицията в Монтанско

След сигнал, че 22-годишен монтански жител възнамерява да закупи голямо количество наркотични вещества от град София, около 2 часа в четвръртък в прохода "Петрохан" е спрян за проверка автомобил с монтанска регистрация. При извършено претърсване в багажника са намерени и иззети два прозрачни найлонови плика, съдържащи 0,795 кг суха зелена тревиста..

публикувано на 18.10.19 в 10:55

Арестуваха пиян моторист от Дреновец

26-годишен от Дреновец, управлявал нерегистриран мотопед след употреба на алкохол, е бил задържан вчера в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщават от ОД на МВР Видин.  При проверка в селото униформени засекли мотопед "Пиаджо" без поставени регистрационни табели. При тестване с дрегер пробата на водача отчела показание 3,56 промила. По..

публикувано на 18.10.19 в 10:15

Документална изложба откриват в Берковица

Документална изложба на Държавен архив-Монтана гостува на Къща-музей "Иван Вазов" в град Берковица. Поводът е 107 години от започването на Балканската война, съобщи за Радио ВИДИН доктор Ивайло Пешков директор на музеен комплекс Берковица: "Изложбата представлява табла със снимки, документи и личности от времето на Балканската война 1912-1913г...

публикувано на 18.10.19 в 08:58