Видин посреща участниците в младежкия фестивал "The Bridge"

Снимка: Радио ВИДИН

Над 400 участници от цялата страна ще посрещне младежкият фестивал на изкуствата "The Bridge" това лято във Видин. За десетото издание ще бъдат отворени над 20 творчески работилници- визуални изкуства, архитектура, дизайн, танци, музика и други. В рамките на една седмица младите хора ще имат възможност да реализират своите идеи и да усъвършенстват уменията си.

"Днес пристигат почти всички участници. Регистрацията е след обяд. Утре ще имаме чистене и игри. В неделя, късно следобед, е официалното откриване", каза Илиян Косев от Стара Загора- доброволец на "The Bridge" за втора година.

"За първа година съм тук. Записах се пеене. От повечето приятели, които присъстват за втора година, съм чула само хубави работи", каза Христина Димитрова от София.

Дара Гаврилова е от София, за втора година е на фестивала и се е записала в работилницата за DJ:

"Миналата година бях кино и се чудех дали да не запиша пак това, но реших да разнообразя."


София Кехайова е от Видин, на 16 години. Участва за пета година във фестивала:

"Очакванията са ми още по- големи, тъй като е десета година и сме много нетърпеливи да видим какво ще има. В handmade съм."

"Това ми е трета година на театър. Това е работилницата, в която най- много се работи и си ставаш близък със всички", каза Зорница Василева от Видин.

За юбилейното 10-о издание на The Bridge Fest организаторите са си поставили амбициозната задача да превърнат събитието в първия фестивал у нас с нулев отпечатък или ZERO WASTE. Темата за опазване на околната среда и еко образованието ще е централна за няколко от работилниците на фестивала.

"The Bridge" ще се проведе от 13 до 21 юли. Участниците са настанени в палатков лагер до крепостта "Баба Вида". Официалното откриване е на 14 юли, неделя, от 17.00 часа.

Вижте още

С концерт на Симфониета- Видин ще започне фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни"

Във Видин утре се открива осмото издание на фестивала "Дунавски вълни" . Организира се от община Видин. Целта е да се постигане синтез между различни изкуства и да представи възможност за изява както на самодейци, така и на професионалисти при използване на нестандартни пространства за представяне на изкуство. "Характерното за този..

публикувано на 21.07.19 в 17:10

В Ружинци са на път да решат проблема с транспорта

В община Ружинци, където от поне десетилетие на няма обществен превоз с автобуси, са на път да решат проблема. Прието е и решение на общинския съвет,  каза кметът Александър Александров . Маршрутът е утвърден от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията: "Взехме решение за процедура за избор на превозвач по линията..

публикувано на 21.07.19 в 14:50

Малолетни ограбили 38-годишен мъж в Тишевица

Малолетни от врачанското село Тишевица са откраднали пари от 38-годишен мъж от същото населено място. При екшъна към 2 часа сутринта в събота до заведение край местния язовир, невръстните хлапаци използвали сила, за да ограбят жертвата си, съобщават от полицията. Двамата тийнейджъри били и душили мъжа преди да му отмъкнат портфейла с 280..

публикувано на 21.07.19 в 14:13

13 сгради във Видин ще бъдат санирани с европейски средства

С европейски средства ще бъдат санирани жилищни сгради във Видин , които не са в обхвата на националната програма за енергийна ефективност, каза кметът Огнян Ценков: "По оперативна програма "Региони в растеж" ще бъдат санирани 13 блока с европейски средства, които са с по-малко апартаменти и не са в обхвата на националната програма."..

публикувано на 21.07.19 в 12:00

С най-новия спектакъл на Софийската опера и балет започна летният фестивал край скалите в Белоградчик

С балета "Кармина Бурана", който е премиера за Софийската опера и балет започна фестивалът "Опера на върховете-Белоградчишки скали". Тази година е неговото четвърто издание. В продължение на три седмици скалите в Белоградчик и пещерата "Магурата" ще са естествен декор за представленията на Софийската опера и балет. Мястото е..

публикувано на 21.07.19 в 09:30

Край на историята със серовъглерода във Враца

Изкараха 110-те тона серовъглерод от площадката на "Химко" днес /20 юли/ . Така беше сложен край на операцията по извеждането на опасното вещество от границите на неработещия бивш химически комбинат край Враца. Наличието на химикала предизвика истинска истерия, която гръмна в навечерието на европейските избори. Наложи се намесата на..

публикувано на 20.07.19 в 16:31

Участници от "На базар сме! В парка" събират средства за Йоско от Видин

Инициативата "На базар сме! В парка" продължава до края на днешния ден . На базара се събират средства за спешната операция на Йоско от Видин . Хората просто минавайки пускат пари в кутията, каза за Радио ВИДИН  Цецка Александрова от участниците и допълни: "Не знам дали има един час от както сме тук, вече повече от половината картини на децата за..

публикувано на 20.07.19 в 16:24