Състезание по риболов на щека започва на язовир "Долна вода"

Снимка: Радио ВИДИН
Състезание по риболов на щека /отборно/- с максимална дължина 13 метра, ще се проведе на язовир "Долна вода" до Монтана днес и утре /13 и 14 юли/. Очаква се около 20 човека да премерят сили на състезателния участък на язовира.


"Има 24 часово състезание. Организира го ловно- рибарското дружество. Винаги имаме достатъчен брой хора за подобни състезания. Поканваме момчета, които имат съответната правоспособност за жури, по всички правила на едно състезание. Така се прави всеки път. Участъкът сме го почистили", каза Владимир Цветков - ръководител на риболовния клуб към ловно- рибарското дружество в Монтана.   

Според регламента отборите трябва да са от двама състезатели, които ще се състезават на един стол. Стойките ще са по четири часа, като след втората ще се тегли жребий за смяна на местата, като тапите нямат право да повтарят жребия. Един състезател няма право да играе две стойки една след друга. Отборите сами се разбират кой състезател ще се състезава първи. Свободният състезател няма право да подава стръв, да хвърля въдицата и да кепчосва риба. Има право да оправя резервните такъми, но по никакъв начин не трябва да пречи на съседните състезатели. Задължително е използването на живарници с дължина не по- малко от 3 метра. От 14.00 часа започва тегленето на жребия.

Вижте още

С концерт на Симфониета- Видин ще започне фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни"

Във Видин утре се открива осмото издание на фестивала "Дунавски вълни" . Организира се от община Видин. Целта е да се постигане синтез между различни изкуства и да представи възможност за изява както на самодейци, така и на професионалисти при използване на нестандартни пространства за представяне на изкуство. "Характерното за този..

публикувано на 21.07.19 в 17:10

В Ружинци са на път да решат проблема с транспорта

В община Ружинци, където от поне десетилетие на няма обществен превоз с автобуси, са на път да решат проблема. Прието е и решение на общинския съвет,  каза кметът Александър Александров . Маршрутът е утвърден от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията: "Взехме решение за процедура за избор на превозвач по линията..

публикувано на 21.07.19 в 14:50

Малолетни ограбили 38-годишен мъж в Тишевица

Малолетни от врачанското село Тишевица са откраднали пари от 38-годишен мъж от същото населено място. При екшъна към 2 часа сутринта в събота до заведение край местния язовир, невръстните хлапаци използвали сила, за да ограбят жертвата си, съобщават от полицията. Двамата тийнейджъри били и душили мъжа преди да му отмъкнат портфейла с 280..

публикувано на 21.07.19 в 14:13

13 сгради във Видин ще бъдат санирани с европейски средства

С европейски средства ще бъдат санирани жилищни сгради във Видин , които не са в обхвата на националната програма за енергийна ефективност, каза кметът Огнян Ценков: "По оперативна програма "Региони в растеж" ще бъдат санирани 13 блока с европейски средства, които са с по-малко апартаменти и не са в обхвата на националната програма."..

публикувано на 21.07.19 в 12:00

С най-новия спектакъл на Софийската опера и балет започна летният фестивал край скалите в Белоградчик

С балета "Кармина Бурана", който е премиера за Софийската опера и балет започна фестивалът "Опера на върховете-Белоградчишки скали". Тази година е неговото четвърто издание. В продължение на три седмици скалите в Белоградчик и пещерата "Магурата" ще са естествен декор за представленията на Софийската опера и балет. Мястото е..

публикувано на 21.07.19 в 09:30

Край на историята със серовъглерода във Враца

Изкараха 110-те тона серовъглерод от площадката на "Химко" днес /20 юли/ . Така беше сложен край на операцията по извеждането на опасното вещество от границите на неработещия бивш химически комбинат край Враца. Наличието на химикала предизвика истинска истерия, която гръмна в навечерието на европейските избори. Наложи се намесата на..

публикувано на 20.07.19 в 16:31

Участници от "На базар сме! В парка" събират средства за Йоско от Видин

Инициативата "На базар сме! В парка" продължава до края на днешния ден . На базара се събират средства за спешната операция на Йоско от Видин . Хората просто минавайки пускат пари в кутията, каза за Радио ВИДИН  Цецка Александрова от участниците и допълни: "Не знам дали има един час от както сме тук, вече повече от половината картини на децата за..

публикувано на 20.07.19 в 16:24