Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезание по риболов на щека започва на язовир "Долна вода"

Снимка: Радио ВИДИН
Състезание по риболов на щека /отборно/- с максимална дължина 13 метра, ще се проведе на язовир "Долна вода" до Монтана днес и утре /13 и 14 юли/. Очаква се около 20 човека да премерят сили на състезателния участък на язовира.


"Има 24 часово състезание. Организира го ловно- рибарското дружество. Винаги имаме достатъчен брой хора за подобни състезания. Поканваме момчета, които имат съответната правоспособност за жури, по всички правила на едно състезание. Така се прави всеки път. Участъкът сме го почистили", каза Владимир Цветков - ръководител на риболовния клуб към ловно- рибарското дружество в Монтана.   

Според регламента отборите трябва да са от двама състезатели, които ще се състезават на един стол. Стойките ще са по четири часа, като след втората ще се тегли жребий за смяна на местата, като тапите нямат право да повтарят жребия. Един състезател няма право да играе две стойки една след друга. Отборите сами се разбират кой състезател ще се състезава първи. Свободният състезател няма право да подава стръв, да хвърля въдицата и да кепчосва риба. Има право да оправя резервните такъми, но по никакъв начин не трябва да пречи на съседните състезатели. Задължително е използването на живарници с дължина не по- малко от 3 метра. От 14.00 часа започва тегленето на жребия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 17 април 2024 година

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  Предстои изграждането на още един паркинг във Враца , съобщиха от общинската управа...

публикувано на 17.04.24 в 18:00

Две общински избирателни комисии в Монтанско са с нови председатели

Смениха председателя на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм . Промени има и в избирателната комисия в Бойчиновци . Валери Димитров е новият председател на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм, реши Централната избирателна комисия. Промяната е направена след постъпило заявление до ЦИК от областния координатор на ГЕРБ – СДС в..

публикувано на 17.04.24 в 17:12

Дискусия за отношението към уязвимите общности се състоя във Видин

Дискусия за ролята на гражданските организации на уязвими общности за противодействие на дискриминацията се проведе във Видин . Инициатор е сдружение „Организация Дром“. Представени са резултатите от проучване за образа на малцинствените и уязвимите групи в българските медии, каза Таня Кълцева от организацията. "Днешната среща е част от..

публикувано на 17.04.24 в 16:28

Експерт по кариерно ориентиране се срещна с ученици в Мездра

Експерт от Центъра за кариерно ориентиране във Враца  гостува на СУ „Иван Вазов” в Мездра .   Ерика Йончовска представи пред седмокласници полезна информация за предстоящите изпити и в какви паралелки могат да продължат образованието си. Темата на срещата беше ''А сега накъде? Какво трябва да зная за себе си преди да взема решение?”. Учениците се..

публикувано на 17.04.24 в 15:55

Ясна е програмата за великденските празници във Видин

Община Видин обяви програмата за предстоящите великденски празници . Проявите започват от 22 април и продължават до 6 май, включително. Програмата включва: 22 април (понеделник) 17:30 ч. - Музикален салон, НЧ „Цвят- 1870“ гр. Видин  22 април (понеделник) до 26 април (петък) 14:00 - 16:00 ч. - Изработване на 3D великденска украса,..

публикувано на 17.04.24 в 15:29

Липсват работници за отварянето на шивашки цех в Дреновец

Има проблем с набирането на работници за шивашката фирма от София, която прави предварителни проучвания за възможностите за откриване на производство в село Дреновец в община Ружинци.  "След много разговори и писмени въпроси относно дейността на бъдещата шивашка фирма в общината, има подредени само 6 автобиографии, за да бъда полезен ще ми..

публикувано на 17.04.24 в 15:14

Информационна среща за болестта на Бехтерев ще се проведе във Видин

Ден на информираност относно симптомите и начините на лечение на болестта на Бехтерев ще се състои на 20 април (събота) във Видин . Събитието е част от информационна кампания за хората, които имат ставни проблеми, обясни Боряна Първанова от Българското сдружение на болните от болестта на Бехтерев: "Целта на нашето сдружение е да се подпомагат..

публикувано на 17.04.24 в 14:36