Започна кампания за зарибяване на язовир "Кула"

Снимка: Радио ВИДИН
Сдружение "Риболовен свят Кула" стартира петата кампания за зарибяване на язовир "Кула". Парите се събират в град Кула от членовете на сдружението, поставена е и кутия за дарения в магазин "Алигатор" във Видин.


"Зарибяването ще бъде пето за язовир "Кула". Спрели сме се на лин, шаран и риба сом. Пуснали сме лин предишното зарибяване, но бройките са много малко, около 200. Бял амур също сме пуснали и то доста, затова сме реши сега да не пускаме. Шаран също е пуснат, но пак в малки количества, затова искаме да добавим още към бройката", каза Станислав Кръстев- председател на сдружение "Риболовен свят Кула".

Няма краен срок за събиране на средствата:

"Ако съберем по- голяма сума до средата на есента, рибата ще се пусне есента. Ако нямаме нужната сума и преценим, че зарибителният материал е малко за събраната сума, ще удължим кампанията до ранната пролет."

Наскоро язовирът е зарибен и с около 500-600 броя бяла риба. С пари от четирите кампании в язовира са пуснати над 20 000 броя рибки. Това лято са повече и риболовците на водоема.

"До миналата година имаше много риболовци. През тази година вече са двойно-тройно повече", допълни Станислав Кръстев.

"Риболовен Свят Кула" приема и кандидати за членове на сдружението, което е поело доброволно грижата да опази язовира от бракониерски набези.Вижте още

С концерт на Симфониета- Видин ще започне фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни"

Във Видин утре се открива осмото издание на фестивала "Дунавски вълни" . Организира се от община Видин. Целта е да се постигане синтез между различни изкуства и да представи възможност за изява както на самодейци, така и на професионалисти при използване на нестандартни пространства за представяне на изкуство. "Характерното за този..

публикувано на 21.07.19 в 17:10

В Ружинци са на път да решат проблема с транспорта

В община Ружинци, където от поне десетилетие на няма обществен превоз с автобуси, са на път да решат проблема. Прието е и решение на общинския съвет,  каза кметът Александър Александров . Маршрутът е утвърден от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията: "Взехме решение за процедура за избор на превозвач по линията..

публикувано на 21.07.19 в 14:50

Малолетни ограбили 38-годишен мъж в Тишевица

Малолетни от врачанското село Тишевица са откраднали пари от 38-годишен мъж от същото населено място. При екшъна към 2 часа сутринта в събота до заведение край местния язовир, невръстните хлапаци използвали сила, за да ограбят жертвата си, съобщават от полицията. Двамата тийнейджъри били и душили мъжа преди да му отмъкнат портфейла с 280..

публикувано на 21.07.19 в 14:13

13 сгради във Видин ще бъдат санирани с европейски средства

С европейски средства ще бъдат санирани жилищни сгради във Видин , които не са в обхвата на националната програма за енергийна ефективност, каза кметът Огнян Ценков: "По оперативна програма "Региони в растеж" ще бъдат санирани 13 блока с европейски средства, които са с по-малко апартаменти и не са в обхвата на националната програма."..

публикувано на 21.07.19 в 12:00

С най-новия спектакъл на Софийската опера и балет започна летният фестивал край скалите в Белоградчик

С балета "Кармина Бурана", който е премиера за Софийската опера и балет започна фестивалът "Опера на върховете-Белоградчишки скали". Тази година е неговото четвърто издание. В продължение на три седмици скалите в Белоградчик и пещерата "Магурата" ще са естествен декор за представленията на Софийската опера и балет. Мястото е..

публикувано на 21.07.19 в 09:30

Край на историята със серовъглерода във Враца

Изкараха 110-те тона серовъглерод от площадката на "Химко" днес /20 юли/ . Така беше сложен край на операцията по извеждането на опасното вещество от границите на неработещия бивш химически комбинат край Враца. Наличието на химикала предизвика истинска истерия, която гръмна в навечерието на европейските избори. Наложи се намесата на..

публикувано на 20.07.19 в 16:31

Участници от "На базар сме! В парка" събират средства за Йоско от Видин

Инициативата "На базар сме! В парка" продължава до края на днешния ден . На базара се събират средства за спешната операция на Йоско от Видин . Хората просто минавайки пускат пари в кутията, каза за Радио ВИДИН  Цецка Александрова от участниците и допълни: "Не знам дали има един час от както сме тук, вече повече от половината картини на децата за..

публикувано на 20.07.19 в 16:24