Нови съоръжения за игри в Кула

4
Снимка: Радио ВИДИН

На нови пързалка, люлка, лостове и маси за шах се радват децата на Кула. Тези съоръжения са закупени със средства на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, монтирани са и са готови за игри през лятната ваканция. Една част от тях са в парка до крепостта "Кастра Мартис", други- в градския парк.

"За по- големите сме монтирали лостове, които са възможност да се упражняват децата и да придобиват допълнителни умения. Масите за шах сме внедрили като полезни за умственото развитие. За най-мъничките са предвидени люлка и едно комбинирано съоръжение, в което има малка катерушка и пързалка с тунелче, което да се използва в приятни игри. Надяваме се всички да са "за" доброто на града, да има възможност децата да оползотворяват по добър начин времето си и да не се рушат съоръженията", каза председателят на комисията Габриела Нинкова.

Съоръженията за игра са за над 7 000 лева, като в сумата влиза и цената на монтажа. Решението да бъдат закупени е взето на заседание на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В нея има представители на различни институции, дирекция "Социално подпомагане", детската градина и училището- това са хора, които най- добре познават нуждите на децата и затова Комисията е решила да зарадва по този начин децата на Кула.

До крепостта "Кастра Мартис" са посадени цветя, с които е изписано името на града- Кула.

"Това е също новост, която се случи в града. Знаете, че при посещение на някой град, хората обичат да се снимат и това е хубаво място."


Галерия

Вижте още

Копирайтър - професия за хора с творческо мислене

Симеон Вангелов работи една малко позната професия- копирайтър в рекламата. Копирайтърът е човекът, който измисля и пише текста на рекламите. Симеон Вангелов е от Видин, но живее София и работи в рекламна агенция Brand New Ideas. Учил е маркетинг и мениджмънт в Дания, след това се ориентира към писането, защото: "Си ми беше страст от преди това". От..

публикувано на 16.08.19 в 16:50

С песен на канарче

Кметът на град Дунавци Димо Скорчев се грижи за две канарчета. Птичките са в клетка в кметския кабинет. Кметът обича животинките и цветята, защото му помагат да разпуска в трудните делници. "Имам в клетка две канарчета, на които се любувам. Вкъщи имам зайци, имам кучета. Обичам животинките, обичам цветята много. Това е част от ежедневието, която ми..

публикувано на 16.08.19 в 16:05

Защо е важно да намалим битовите отпадъци

Община Монтана изгражда компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци. Инсталацията ще намали количеството на депонираните отпадъци на територията на общината. Стойността на проекта е 6 милиона 150 хиляди лева, от които 85 на сто безвъзмездна финансова помощ от Европейския съюз.  "Около 6 хиляди и 100 тона ще бъде..

публикувано на 15.08.19 в 17:05

Как да пестим електроенергия през лятото

Традиционно през топлите летни месеци консумацията на електроенергия се увеличава чувствително. Въпреки затоплянето на времето, желателно e потребителите да продължават да следят и активно да контролират потреблението на електроенергия в домовете си и през летния сезон, припомнят от ЧЕЗ . Как да пестим ток в летните месеци, за да избегнем..

публикувано на 14.08.19 в 13:40

"Неделник" от 11 август 2019 година

Ето го поредния "Неделник" вече и на сайта ни. Дойдох си от морето. Тук съм до старият Балкан, до вечният Дунав, до милата Огоста. Морето е пълно с...вода. Солена. И в него плуват еднорози. Това не е шега. Преглед на старите вестници и след това Донка Рабакова ще ни разкаже за надуваемите играчки по морето . Фестивалът "Квартална сцена"..

публикувано на 11.08.19 в 14:35

Мандалата- релаксиращият символ

В рубриката  "Хоби, професия" актрисата от куклен театър "Мале Мале" Мила Иванова ни гостува и ни запозна с мандалата.  За първи път се среща със символа по време на йога упражнения и така вече 4 години. Признава, че м андалата й носи спокойствие и равновесие в ежедневието. "Мандалата представлява сферични окръжности, които символизират..

публикувано на 09.08.19 в 17:09

Археологическо лято 2019

Oбщо  2 милиона лева  предоставя държавата за редовни теренни археологически проучвания това лято, беше решено в началото на месец юни на заседание на специалната комисията по разпределяне на средствата, които се отпускат за целта от държавния бюджет чрез Министерството на културата. За пръв път държавата заделя толкова пари за археология...

обновено на 08.08.19 в 15:43