Успешно четвърто издание на "Село назаем" в Долни Вадин

Снимка: Радио ВИДИН

Успешно завърши инициативата "Село назаем" в оряховското село Долни Вадин. Това бе четвъртото й издание, а 19 млади хора помагаха на местните жители, каза за Радио Видин Анелия Радулова, председател на местното читалище "Съзнание-1927".


"19 са доброволците, взели участие. Най- младият е на 21 години, а най-възрастният на 52. Доброволците работиха не само в семействата, при които живееха, но и помагаха на целия квартал. Едни имаха нужда да се прекопаят градините им, други имаха нужда да се обработи лозето. Вадеха лук, почистиха река Дунав, в читалището им показахме как се прави сирене. Всеки правеше това, от което имаха нужда местните жители." 


Вижте още

Снимката на 20 юли 2019 година

Екоминистерството утвърди находища на минерална вода във Видин, Сланотрън и Градец. С друга заповед на министъра на околната среда са утвърдени експлоатационните ресурси за още две находища на минерална вода, които се намират на територията на Видин и село Градец. Избраха кой да оглави кожния център във Враца. Общинският съвет във Враца ще..

публикувано на 20.08.19 в 17:55

Във Видин се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия

Пълно съгласие за състава на Общинската избирателна комисия във Видин постигнаха участниците в проведените консултации, насрочени във връзка с п ровеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.  В избирателната комисия ще влязат 13 представители на партиите , разпределени така: ПП ГЕРБ – 4 (председател и 3..

публикувано на 20.08.19 в 17:40

ЦИК ще определи председателя на Общинската избирателна комисия във Враца

Представителите на ГЕРБ и БСП във Враца не стигнаха до съгласие за това кой да е председател на Общинската избирателна комисия /ОИК/, за местните избори през октомври. Проведените, днес, консултации за определяне състава на избирателната комисия не решиха спора. По време на обсъждането участниците представиха предложенията за състава на комисията..

публикувано на 20.08.19 в 17:23

Започва проучване за изграждане на тунел под Петрохан

Договорът за изработването на прединвестиционно проучване за трасе по направлението Монтана – София, с тунел под Петрохан, бе подписан днес от  Георги Терзийски,  п редседател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“.  Обществената поръчка е възложена на Обединение "Петрохан 2019“, с участници "Трансконсулт 22" ООД и "Университет..

публикувано на 20.08.19 в 16:32

Екоминистерството утвърди находища на минерална вода във Видин, Сланотрън и Градец

Експлоатационните ресурси на находището на минерална вода в село Сланотрън са утвърдени със заповед на министъра на околната среда Нено Димов. Тази заповед е много важна, защото отваря възможност пред Общината да търси инвеститори, каза за Радио Видин преподавателят в Минно-геоложкия университет, съдействал за утвърждаването на находището - проф...

публикувано на 20.08.19 в 15:29
областна администрация

Започна прием на заявления за изплащане на обезщетение на собствениците на доброволно закланите прасета

На информационна среща между кметове и кметски наместници на населени места на територията от област Видин, попадащи в 20-километровата санитарна зона около индустриалните свинеферми, и експерти, ангажирани с епизоотичната обстановка бяха уточнени условията и реда за подпомагане на стопани, предприели мерки за почистване и дезинфекция при..

публикувано на 20.08.19 в 15:05

711 пътни нарушения за 7 дни във видинско

От 12 до 18 август, у нас и във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL, бе проведена операция за контрол на скоростта на движение на моторните превозни средства, съобщиха от ОД на МВР-Видин. При проверките, извършени на територията на област Видин, за седем дни пътните полицаи установили общо 711..

публикувано на 20.08.19 в 11:30