13 сгради във Видин ще бъдат санирани с европейски средства

Снимка: Архив:Радио ВИДИН

С европейски средства ще бъдат санирани жилищни сгради във Видин, които не са в обхвата на националната програма за енергийна ефективност, каза кметът Огнян Ценков:

"По оперативна програма "Региони в растеж" ще бъдат санирани 13 блока с европейски средства, които са с по-малко апартаменти и не са в обхвата на националната програма."

Избрани са изпълнители на четири блока във Видин, които ще бъдат санирани но националната програма, каза заместник- кметът Цветан Асенов:

"Имаме избрани изпълнители по четирите позиции като инженеринг. Чакаме да минат сроковете за обжалване."


Вижте още

Дългоочакваният ремонт на акушеро-гинекологичното отделение във Враца ще се забави

Това се налага, тъй като изпълнителният директор д-р Петър Керемедчиев ще прекрати процедурата по обществената поръчка за основна рехабилитация на отделението, в което се ражда новия живот в МБАЛ "Христо Ботев" . "Възнамерявам да прекратя процедурата и да се обяви нова обществена поръчка. Предложението си ще внеса пред съвета на..

публикувано на 21.08.19 в 07:54

Снимката на 20 юли 2019 година

Екоминистерството утвърди находища на минерална вода във Видин, Сланотрън и Градец. С друга заповед на министъра на околната среда са утвърдени експлоатационните ресурси за още две находища на минерална вода, които се намират на територията на Видин и село Градец. Избраха кой да оглави кожния център във Враца. Общинският съвет във Враца ще..

публикувано на 20.08.19 в 17:55

Във Видин се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия

Пълно съгласие за състава на Общинската избирателна комисия във Видин постигнаха участниците в проведените консултации, насрочени във връзка с п ровеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.  В избирателната комисия ще влязат 13 представители на партиите , разпределени така: ПП ГЕРБ – 4 (председател и 3..

публикувано на 20.08.19 в 17:40

ЦИК ще определи председателя на Общинската избирателна комисия във Враца

Представителите на ГЕРБ и БСП във Враца не стигнаха до съгласие за това кой да е председател на Общинската избирателна комисия /ОИК/, за местните избори през октомври. Проведените, днес, консултации за определяне състава на избирателната комисия не решиха спора. По време на обсъждането участниците представиха предложенията за състава на комисията..

публикувано на 20.08.19 в 17:23

Започва проучване за изграждане на тунел под Петрохан

Договорът за изработването на прединвестиционно проучване за трасе по направлението Монтана – София, с тунел под Петрохан, бе подписан днес от  Георги Терзийски,  п редседател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“.  Обществената поръчка е възложена на Обединение "Петрохан 2019“, с участници "Трансконсулт 22" ООД и "Университет..

публикувано на 20.08.19 в 16:32

Екоминистерството утвърди находища на минерална вода във Видин, Сланотрън и Градец

Експлоатационните ресурси на находището на минерална вода в село Сланотрън са утвърдени със заповед на министъра на околната среда Нено Димов. Тази заповед е много важна, защото отваря възможност пред Общината да търси инвеститори, каза за Радио Видин преподавателят в Минно-геоложкия университет, съдействал за утвърждаването на находището - проф...

публикувано на 20.08.19 в 15:29
областна администрация

Започна прием на заявления за изплащане на обезщетение на собствениците на доброволно закланите прасета

На информационна среща между кметове и кметски наместници на населени места на територията от област Видин, попадащи в 20-километровата санитарна зона около индустриалните свинеферми, и експерти, ангажирани с епизоотичната обстановка бяха уточнени условията и реда за подпомагане на стопани, предприели мерки за почистване и дезинфекция при..

публикувано на 20.08.19 в 15:05