Огнян Ценков: До края на септември Видин ще има нова централна пешеходна зона

Огнян Ценков в студиото на Радио ВИДИН
Снимка: Светослав Цветанов

"Винаги съм се вслушвал в мнението на нашите съграждани, защото те винаги ни ориентират в каква посока да продължим да управляваме града". Това каза в студиото на Радио Видин кметът на общината, Огнян Ценков. Днес той гостува на живо в радиото и отговори на най-належащите въпроси, касаещи ремонтите на градската и училищната инфраструктура, бъдещето на видинската МБАЛ "Света Петка", потенциалните и реални инвеститори за Видин и населените места в общината, развитието на туризма и завършилия наскоро Фестивал за опера и балет "Баба Вида - 2019". Кметът на Видин даде и отговор на въпроса, дали ще се кандидатира отново за кмет на общината на предстоящите местни избори и коментира публикациите на някои медии, дали може да разчита на политическата подкрепа на ПП ГЕРБ:

"Водопроводът в централната част на Видин е изграден още по времето на д-р Бърни Бончев в периода 1934-1938 година. Затова бе много компрометиран. Ето защо по-продължителната реконструкция на централната пешеходна зона бе заради него. Ремонтът му обаче приключи и в края на септември ще бъде финализиран целият проект. По него има все още и много довършителни работи разбира се. Например фугите на плочките тепърва ще бъдат запълнени със специален материал. Това са работни фуги, които ще компенсират температурните разширения на материала. Много елементи не са поставени още- пейки, кошчета... Виждаме, че осветлението вече се монтира и то ще бъде много красиво. На площад "Европа " пред театъра ще има часовникова кула, както и цилиндри за афишите, които ще бъдат автентични, както едно време...

Категорично искам да заявя, че до края на септември централната пешеходна зона на Видин ще бъде завършена и тя, освен че ще е красива, ще бъде и качествено изпълнена. Всеки проект има и съответните срокове на гаранция. За настилката при нашия проект гаранцията е 5 години, а за водопровода и канализацията-  8 години. Ако възникнат проблеми, изпълнителят е длъжен за своя сметка да отстрани дефектите.   

Напоследък често ми задават въпроса, дали ще се кандидатирам за следващ мандат. Категорично искам да заявя, че аз съм готов и ще бъда кандидатът на община Видин за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ! Това го сочи и уставът на Политическа партия ГЕРБ. Затова се провеждат и тези номинационни събрания. Имаше среща, която бе проведена с Изпълнителната комисия. На нея присъстваше и лидерът на партията, господин Борисов. На нея присъствах и аз с народния представител Владимир Тошев. Изяснявахме важни въпроси. Интересът и на г-н Борисов, и на членовете на Изпълнителната комисия бе насочен към значимите проекти, които ние изпълняваме. А Община Видин е на едно от челните места в това отношение..."


Цялото интервю с кмета на Община Видин Огнян Ценков, анкета с жители на Видин и подробности по повдигнатите теми - в звуковия файл.


Вижте още

Знаем ли какви са рисковете на работното ни място?

От 21 до 27 октомври отбелязваме Европейска седмица за безопасност и здраве   при работа. Инициативата е на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа. Тази година акцентът е насърчаване на съвместното и активно безопасно управление на опасните вещества. Затова кампанията има за цел да насочи вниманието ни към рисковете..

публикувано на 22.10.19 в 15:15

Къде намира приложение статистиката

Какво приложение има статистиката и защо са важни данните, които събира и обработва? Поводът да потърсим повече информация по темата е Световният ден на статистиката, който се отбелязва на 20 октомври. Обявен е за такъв през 2010 година с резолюция от Общото събрание на ООН. Този ден трябва да ни напомни и да подчертае нарасналото значение на науката..

публикувано на 21.10.19 в 15:33

Важно ли е да гласуваме на местни избори

На 27 октомври отново ще гласуваме за местна власт. На нея е възложена изключително важната задача да развива населените места и да създава по-добри условия на живот за хората в тях. Общинският съвет е местният законодател, който взема решения за посоката за развитие. От своя страна кметът ръководи общинската администрация и следи за изпълнението..

публикувано на 18.10.19 в 13:27

Да си самодеец е чест и гордост

В последните десетина години, масово българите се обръщат към корените си и се включват в самодейни състави, организират фестивали и родолюбиви събития. Модерно ли е да си самодеец или това е истинската любов към родината?    Сашо Каменов е дългогодишен самодеец към танцовия състав на читалище "Паисий Хилендарски" - град Димово. Според него..

публикувано на 17.10.19 в 12:11

Отбелязваме Световния ден на прехраната

С решение, взето на 16 октомври 1945 година Организацията на Обединените нации обявява 16 октомври за Световен ден на прехраната. Днес той се чества в над 150 страни, като България се включва през 2006 година за раширяване на достъпа до храна и създаване на условия за устойчиво земеделие. Тази година с редица прояви у нас ще стартира и Националната..

публикувано на 16.10.19 в 12:45

Ще стане ли Северозападът по-добро място за живеене

В последно време отново се заговори за Целенасочена програма за развитие на Северозапада . Тя беше разработвана, обсъждана и съгласувана в продължение на няколко години и се очакваше прилагането ѝ да даде началото на процеса за растеж на слабо развитите региони в страната. Целта на подобен документ е приоритетно и целенасочено държавата да работи и..

публикувано на 15.10.19 в 13:45

"Стандартно" ли е храненето в детските градини

В детските менюта да се включат най-малко три вида пресни зеленчуци и най-малко три вида пресни плодове седмично; консервираните зеленчуци и плодове да не съдържат консерванти, подсладители и оцветители. Тези и други  промени  са предвидени в Наредба №6 за здравословното хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детски заведения. Причината,..

публикувано на 14.10.19 в 15:01