Огнян Ценков: До края на септември Видин ще има нова централна пешеходна зона

Огнян Ценков в студиото на Радио ВИДИН
Снимка: Светослав Цветанов

"Винаги съм се вслушвал в мнението на нашите съграждани, защото те винаги ни ориентират в каква посока да продължим да управляваме града". Това каза в студиото на Радио Видин кметът на общината, Огнян Ценков. Днес той гостува на живо в радиото и отговори на най-належащите въпроси, касаещи ремонтите на градската и училищната инфраструктура, бъдещето на видинската МБАЛ "Света Петка", потенциалните и реални инвеститори за Видин и населените места в общината, развитието на туризма и завършилия наскоро Фестивал за опера и балет "Баба Вида - 2019". Кметът на Видин даде и отговор на въпроса, дали ще се кандидатира отново за кмет на общината на предстоящите местни избори и коментира публикациите на някои медии, дали може да разчита на политическата подкрепа на ПП ГЕРБ:

"Водопроводът в централната част на Видин е изграден още по времето на д-р Бърни Бончев в периода 1934-1938 година. Затова бе много компрометиран. Ето защо по-продължителната реконструкция на централната пешеходна зона бе заради него. Ремонтът му обаче приключи и в края на септември ще бъде финализиран целият проект. По него има все още и много довършителни работи разбира се. Например фугите на плочките тепърва ще бъдат запълнени със специален материал. Това са работни фуги, които ще компенсират температурните разширения на материала. Много елементи не са поставени още- пейки, кошчета... Виждаме, че осветлението вече се монтира и то ще бъде много красиво. На площад "Европа " пред театъра ще има часовникова кула, както и цилиндри за афишите, които ще бъдат автентични, както едно време...

Категорично искам да заявя, че до края на септември централната пешеходна зона на Видин ще бъде завършена и тя, освен че ще е красива, ще бъде и качествено изпълнена. Всеки проект има и съответните срокове на гаранция. За настилката при нашия проект гаранцията е 5 години, а за водопровода и канализацията-  8 години. Ако възникнат проблеми, изпълнителят е длъжен за своя сметка да отстрани дефектите.   

Напоследък често ми задават въпроса, дали ще се кандидатирам за следващ мандат. Категорично искам да заявя, че аз съм готов и ще бъда кандидатът на община Видин за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ! Това го сочи и уставът на Политическа партия ГЕРБ. Затова се провеждат и тези номинационни събрания. Имаше среща, която бе проведена с Изпълнителната комисия. На нея присъстваше и лидерът на партията, господин Борисов. На нея присъствах и аз с народния представител Владимир Тошев. Изяснявахме важни въпроси. Интересът и на г-н Борисов, и на членовете на Изпълнителната комисия бе насочен към значимите проекти, които ние изпълняваме. А Община Видин е на едно от челните места в това отношение..."


Цялото интервю с кмета на Община Видин Огнян Ценков, анкета с жители на Видин и подробности по повдигнатите теми - в звуковия файл.


Вижте още

Евстати Петков: В Тияновци всички доброволно умъртвиха домашните си свине заради чумата

Това обясни за Радио Видин кметският наместник на село Тияновци, Евстати Петков . С решение на Централния епизоотичен съвет от 29 юли, са приети указания за прилагане на спешни мерки за овладяване на епизоотичната обстановка за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете. Определена бе 20- километровата санитарна зона около..

публикувано на 16.08.19 в 15:23

Атестация ще преценява нивото на българските учители

От учебната 2020/2021 година всички български учители ще преминават през атестация на всеки 4 години, предвижда наредба на Министерството на образованието и науката, публикувана в "Държавен вестник". Целта на атестирането е да се отчетат постигнатите от педагозите резултати и да се повиши качеството на обучение на учениците. Aтестацията ще се..

обновено на 15.08.19 в 12:44

Видин посреща Национален мотосъбор 2019

Тaзи година Националният мотосъбор Видин 2019 ще се проведе на 16 и 17 август. Организатори отново са членовете на мотоклуб "Нордуестмоторс", а събитието се реализира и с подкрепата на Община Видин. Съборът се превърна в традиция, и през годините, сякаш неусетно, всяко лято, той се вписва в културния календар на Крайдунавския град. Гостите от..

публикувано на 14.08.19 в 12:08

Чия отговорност е децата да ходят на училище?

От следващата учебна година започва още по-активна работа за привличането и включването на децата и учениците в образователната система , обявиха от Министерството на образованието и науката. За целта детските градини и училищата в страната ще сформират постоянни екипи за превенция на отсъствията без уважителни причини. При необходимост новите екипи..

публикувано на 13.08.19 в 13:33

Колко мандата да управлява един кмет

И тази есен отново ще застанем пред избирателните урни- този път за да изберем своите кметове и общински съветници, по местата, в които живеем. Какво, обаче ще предпочетем- ще ни трябват ли нови лица, заредени с идеи и енергия или отново ще заложим на познатите, но сигурни карти. Достатъчни ли са четири години, за да може един кметски екип да..

публикувано на 12.08.19 в 12:45

Ще ни глобяват ли, ако сами ремонтираме колата?

"Забраняват десния волан... Глобяват с 500 лв. шофьор, ако сам си ремонтира колата... Махат от КАТ регистрацията на колите..." Това са само част от заглавията, които в последните дни се тиражират в медии, сайтове и социалните мрежи. Озадачаващите новини са продиктувани от публикувания за обществено обсъждане от Министерството на транспорта проект..

публикувано на 08.08.19 в 14:58

Първите три дни болнични- кой ще ги плаща?

Бизнесът да не плаща първите три дни от болничните на работниците, както е в момента- подобно искане отправиха работодателите в края на миналата седмица. Темата ще бъде разисквана наесен, при обсъждането на бюджета за 2020-та година. Алтернативите са две- тези дни да бъдат прехвърлени като разход на Националния осигурителен институт или изобщо да не..

публикувано на 07.08.19 в 11:30