Видински училища представиха резултатите от обучения за възрастни

Снимка: Радио ВИДИН

Регионалното управление на образованието във Видин представи резултатите от обученията за ограмотяване на възрастни. Целта е да се даде възможност на възрастни, които не са посещавали и не са завършили училище да се ограмотят и придобият компетентности от прогимназиален етап.

"В първия етап са сформирани 8 групи за ограмотяване, като успешно са завършили обучението си 77 обучаеми. Във втория етап се проведоха обучения в три групи, като успешно завършилите са 30 обучаеми. В момента се провеждат обученията в третия етап. Четири училища от област Видин реализират дейности в групи за ограмотяване и в групи за придобиване на компетентности от прогимназиален етап. Успешно завършили са 17 обучаеми в две групи за ограмотяване, продължава обучението в курсовете за придобиване на компетентности. Предстои да стартира обучението в седми клас", каза Ирена Водова- старши експерт по математика и регионален организатор по проект "Нов шанс за успех".

Резултатите от обученията представиха СУ "Св.св.Кирил и Методий"- Брегово, СУ "Христо Ботев"- Арчар, СУ "Васил Левски"- Кула и СУ "Св.св.Кирил и Методий"- Ново село.

Отворена е и нова процедура за кандидатстване към всички училища, които могат да проведат обучения в курсове за ограмотяване.

Вижте още

Как да проверим къде да гласуваме

Преди местните избори на 27 октомври главна дирекция Гражданска Регистрация и Административно Обслужване дава възможност на всеки избирател да провери къде може да упражни правото си на глас. Това е и най-лесният начин човек да разбере секцията си, казва председателят на общинската избирателна комисия във Враца Момчил Петров . "Най лесно може да се..

публикувано на 19.10.19 в 13:53

Ограничават движението по бул."Съединение" в Белоградчик

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Белоградчик Антон Трифонов издаде заповед за движението по бул. „Съединение”. В момента тече ремонт и рехабилитация на булеварда. Във връзка с ремонта и на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация се налага да бъде въведен специален режим на движение по..

публикувано на 19.10.19 в 12:40

25 октомври е неучебен, но присъствен ден за учениците от Видин

25 октомври е обявен за неучебен, но присъствен ден за учениците от Видин. Заповедта на  заместник–кмета на Община Видин, инж. Цветан Асенов важи за училищата на територията на Общината. Тя е сведена до знанието на директорите на учебните заведения за изпълнение. Копие от документа е изпратено до началника на Регионалното управление на..

обновено на 19.10.19 в 11:59

Окръжен съд Враца ще предаде на германските съдебни власти издирван за грабеж

Врачанският окръжен съд реши да бъде предаден на германските съдебни власти лицето с инициали О. С. И. Срещу него е издадена европейска заповед за арест от Районния съд в гр. Хановер. Мъжът е издирван за провеждано срещу него наказателно преследване. Според обвинението, във времето от 14:30 ч. на 1 май до 03:10 ч. на 2 май 2015 г. в Хановер той, като..

публикувано на 19.10.19 в 11:35

Читалище "Просвета" село Хайредин отбелязва 110 годишнина днес

Тържествен концерт посветен на 110 годишнината на Читалище "Просвета" - село Хайредин ще се проведе днес 19 октомври.  Ще участват самодейци от читалището, сподели за Радио Видин Димитринка Георгиева , секретар на институцията. "Тържеството започва с презентация за дейността на читалището през последните 10 години. 5 танцови състава ще участват -..

публикувано на 19.10.19 в 08:39

"Поход за свобода" срещу трафика на хора потегля от спортната зала във Видин

За втора поредна година Видин се включва в най-мащабната кампания в света за борба с трафика на хора, наречена "Поход за свобода" . Посветена е на Европейския ден за борба с трафика на хора, 18 октомври. Събитията, свързани с него са днес в 25 града в България. Организатор на кампанията е фондация "А 21". Във Видин партньор е Общинският съвет..

публикувано на 19.10.19 в 08:00

Спукан тръбопровод спря водоподаването в три видински квартала

Главен тръбопровод се спука на улица "Цар Симеон Велики" пред Многопрофилна болница за активно лечение "Света Петка" във Видин. Това е причината кварталите "Бонония", "Гео Милев" и "Кумбаир" да са без вода от снощи. Аварията е отстранена и водоподаването е възстановено съобщиха от ВиК Видин. Служители на водното дружество са работили по отстраняването..

публикувано на 19.10.19 в 07:47