Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 20 юли 2019 година

Снимка: Радио ВИДИН

Екоминистерството утвърди находища на минерална вода във Видин, Сланотрън и Градец. С друга заповед на министъра на околната среда са утвърдени експлоатационните ресурси за още две находища на минерална вода, които се намират на територията на Видин и село Градец.

Избраха кой да оглави кожния център във Враца. Общинският съвет във Враца ще одобри на следващото си редовно заседание следващия управител на Центъра за кожно-венерически заболявания в града. За такъв се очаква да бъде предложен настоящият главен счетоводител на лечебното заведение Иво Николов, който беше единственият кандидат.

Започна прием на заявления за изплащане на обезщетение на собствениците на доброволно закланите прасета. Заявленията се подават в рамките на тази седмица в кметството на съответното населено място, а за град Видин – в Информационния център, който се намира в административната сграда на Общината. 

Договорът за изработването на прединвестиционно проучване за трасе по направлението Монтана - София, с тунел под Петрохан, бе подписан днес от Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Стойността на договора е 330 хил. лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни.

От 12 до 18 август, у нас и във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL, бе проведена операция за контрол на скоростта на движение на моторните превозни средства, съобщиха от ОД на МВР-Видин. 

Пълно съгласие за състава на Общинската избирателна комисия във Видин постигнаха участниците в проведените консултации, насрочени във връзка с провеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. 


Представителите на ГЕРБ и БСП във Враца не стигнаха до съгласие за това кой да е председател на общинската избирателна комисия /ОИК/ за местните избори през октомври. Проведените днес консултации за определяне състава на избирателната комисия не решиха спора. По време на обсъждането участниците представиха предложенията за състава на комисията и документи, доказващи представителната им власт.


Виртуална разходка до съседни държави предлагат през август занимания за децата в арт студио "Приказен свят" към фондация "Подкрепа за реализация" във Видин. Заниманията, които са всеки вторник и четвъртък започнаха в началото на ваканцията, а децата се учат да опазват природата, рисуват и описват в дневници преживяванията си. От началото на август заниманията са посветени на България и всяка една от съседните ни държави. Децата от групата вече знаят повече за традициите у нас, а също и за съседите ни от Сърбия, Румъния, Македония, Гърция и Турция. 

Общински център за социални услуги и дейности Мездра организира Лятна академия "Патиланци" за деца и родители от социално слаби семейства, ползващи услугата "Осигуряване на безплатен топъл обяд 2016 - 2020". Участието на родители е за първи път. Ще бъде обърнато внимание на темата за насилието, ще се говори за храненето и хигиената, с тренинга се цели да бъде обогатен родителския опит в отношенията с децата, ще има много игри.

Гражданите вече ще могат сами да си избират запазените места във влаковете. Това става след като БДЖ пусна нов модул на системата за продажба на билети. Поетапно в касите на БДЖ ще бъдат монтирани двуекранни дисплеи, които да показват местата във влака както за служителите, така и за клиентите, съобщиха от Български държавни железници.

Солисти на фолклорна формация "Огоста“ към Народно читалище "Разум 1883" в Монтана се завърнаха с грамота за отлично представяне на фестивала в село Черкаски, община Вършец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Финалният етап на националния конкурс "Малкият принц" ще се състои в Селановци

Вторият, заключителен етап на Националния конкурс за малките философи "Малкият принц" ще се проведе на 30 март, събота, в Селановци . Врачанското село организира проявата за 11 поредна година. Участниците във втория етап на съревнованието са ученици от цялата страна, които се включиха в първата част на конкурса и писаха на тема "Пустинята е хубава,..

публикувано на 29.03.24 в 14:00
Снимката е илюстративна.

Близо 130 000 къса нелегални цигари откриха на Дунав мост 2

Почти 130 000 къса цигари , скрити между хранителни стоки, откриха митническите служители  при проверка на товарен автомобила в района на Дунав мост при Видин . Митническите инспектори са извършили проверка на товарна композиция, управлявана от български гражданин. По документи в камиона са били превозвани хранителни стоки за Германия, Нидерландия..

публикувано на 29.03.24 в 10:32

Психично болен мъж нанесе побой на майка си във Видин

На 28 март на тел.112 постъпил сигнал за нанесен побой на жена от 38-годишния ѝ син в апартамента им в областния град, съобщават от полицията във Видин . Полицейски екип незабавно посетил адреса. Мъжът бил задържан и отведен в районното управление, след което незабавно е настанен в психиатричното отделение на МБАЛ-Видин. Пострадалата жена – с..

публикувано на 29.03.24 в 10:03
Николай Евгениев, ученик в 11 клас на ППМГ

Ученик от Видин се класира за националния кръг на олимпиадата по математика

Николай Евгениев от Видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" се класира за националния кръг на олимпиадата по математика. Той е единственият представител на Северозападна България, достигнал до националния етап, а в групата на единайсетокласниците от 20 допуснати математици е с шести резултат. Николай Евгениев е възпитаник на..

публикувано на 29.03.24 в 10:03

Със собствен бюджет ще разполага Клубът на инвалида в Белоградчик

Общинската организация на Съюза на инвалидите в Белоградчик проведе своето годишно отчетно-изборно събрание. Румяна Асенова от организацията запозна всички присъстващи с дневния ред, който включваше изпълнение на бюджета и отчет за дейността на Клуба на инвалида през отминалата 2023 година, определяне на бюджета за 2024 година и..

публикувано на 29.03.24 в 09:55

Фермерски пазар ще се проведе във Враца

Производители от страната ще вземат участие във Фермерския пазар във Враца , съобщиха организаторите от общинската управа. На 30 март (събота) ще се проведе поредното издание на Фермерския пазар в града под Околчица. Към момента участие са потвърдили близо 30 търговци от страната. В изложението ще има богато разнообразие от:  млечни..

публикувано на 29.03.24 в 09:40

Снимката на 28 март 2024 година

България отива на предсрочни парламентарни избори , след като и третият проучвателен мандат за съставяне на правителство, връчен на ИТН, няма да бъде реализиран. Президентът Румен Радев ще трябва да назначи служебно правителство, но този път това ще стане по нови правила, според които има право да избира за министър-председател от няколко личности. Още..

публикувано на 28.03.24 в 18:00