8 километра опашка на Дунав мост 2 тази сутрин

Снимка: Радио Видин, архив

8 километра е опашката на Дунав мост при Видин, където вчера колоната от товарни автомобили, чакащи да излязат от страна, достигна 12 километра. 8 часа е средното време за изчакване на товарните автомобили по информация от мобилното приложение за трафика на граничното съоръжение. С предимство на граничния пункт с Румъния се пропускат леките автомобили и автобусите. Километър и половина е опашката от румънска страна. Около час е времето за преминаване на влизане в страната.


Вижте още

Снимката на 17 септември 2019 година

Богата културна програма е подготвила Община Лом за  празника на града . Традиционно той се отбелязва на 17 септември, когато честваме "Вяра, Надежда и Любов“. По традиция в  Деня на Лом  – 17 септември, в катедралния храм "Успение Богородично", бе отслужена празнична литургия и молебен за здравето и благополучието на ломчани. На тържествено..

публикувано на 17.09.19 в 18:34

Свети-Софрониева лектория събра професори във Враца

С молебен, отслужен от Врачански Митрополит Григорий, започна лектория, посветена на небесния покровител на Враца и част от програмата на Софрониевите чествания. Гости на форума бяха Великотърновският митрополит Григорий, заместник-кметът Петя Долапчиева, учители, ученици, граждани, съобщават от Общината. Свети-Софрониевата лектория се..

публикувано на 17.09.19 в 17:40

Във Видин задържаха спирт и ракия, маскирани като препарат за стъкло

975 литра спирт и 444 литра ракия иззеха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка в района на ГКПП Дунав мост при Видин при два отделни случая.  На 14.09.2019 г. митническите служители спират за проверка български товарен автомобил, който превозва стока за Германия и Великобритания. Една от стоките е препарат..

публикувано на 17.09.19 в 17:30

Вокална група "Шоколадче" от Лом се завърна с три награди

Вокална група "Шоколадче" от град Лом се завърна с две първи места и едно трето от Международен конкурс в София, това съобщи  Росица Кръстева - основател и диригент на групата: "Микаела Коцева в категория класика има бронзов медал, а Ралица Тодорова в категория фолклор е със златен медал. Доста участници имаше, но ние участвахме само в тези..

публикувано на 17.09.19 в 16:58

Назначават на работа младежи в Ружинци

15 души в Община Ружинци са назначени на работа по програма за младежка заетост на социалното министерство. Това съобщи кметът на Общината Александър Александров : "Те ще работят като портиери една малка част, а останалите като пазачи - невъоръжена охрана по улиците. Тяхната задача ще е, ако някой извърши противообществена проява, счупи или..

публикувано на 17.09.19 в 15:51

Библиотеката в Монтана с подарък за най-малките читатели

За началото на новата учебна година Регионална библиотека "Гео Милев" в град Монтана е подготвила подарък за семействата с две и повече деца- безплатна читателска карта. Това съобщи Пенка Вацкова - експерт "Връзки с обществеността" в библиотеката. "От днес до края на септември всеки читател на библиотеката може да доведе своите братя и сестри до..

публикувано на 17.09.19 в 15:44

Договориха състава на секционните комисии в Белоградчик

Представители на политическите партии и коалиции се събраха, за да разпределят броя на членовете в Секционната избирателна комисия в община Белоградчик .  На срещата,  ръководена от Секретаря на общината Албена Бакалеева,  присъстваха представители на Партия ГЕРБ, Коалиция БСП за България, Партия ДПС, Коалиция "Обединени патриоти", Партия "Воля" и..

публикувано на 17.09.19 в 15:25