Масова кражба на ток в Белоградчишко

Снимка: БНР

Неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа за ниско напрежение установили служители на РУ-Белоградчик при съвместни проверки в село Горни Лом, общ. Чупрене. На 11 адреса били създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. 

По случаите в РУ-Белоградчик са образувани 11 досъдебни производства по чл.234в, ал.1 от Наказателния кодекс.


Вижте още

Виното и хорото събраха самодейци на фестивал в Гомотарци

Фолкорен празник "Виното и хорото" по случай закриване на гроздобера в село Гомотарци се проведе днес за първи път. Самодейни състави от региона и от Калафат изнесоха програма. Проведе се и конкурс за най- добро бяло и червено вино в селото. Победител при червените вина стана Венелин Никифоров, а при белите Каролина Маринова.  Празника уважи и..

публикувано на 16.11.19 в 16:19

Временно е ограничена мощността на пети блок на АЕЦ "Козлодуй"

Мощността на пети блок на АЕЦ “Козлодуй” временно е намалена до 50% , съобщават от Централата. Малко след 9 часа тази сутрин системата за автоматично разтоварване на блока автоматично е понижила мощността след изключване на една главна циркулационна помпа. В момента се извършва проверка на обородуването.  Няма промяна в радиационната обстановка,..

публикувано на 16.11.19 в 15:30

Седмица на толерантността проведоха в Мездра

В ПГ "Алеко Константинов" - Мездра се проведе седмица на толерантността и бе финализиран проект "Заедно в делници и празници", в който участваха над 20 ученици. Целта на проекта бе гимназията да се превърне в място, където всеки ученик да намери себе си и да повярва, че може. През седмицата учениците посетиха Център за образователна подкрепа..

публикувано на 16.11.19 в 14:07

Обвинени за трафик на жени остават в ареста

Тримата обвинени за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация са с определена мярка за неотклонение "Задържание под стража" от Специализирания наказателен съд, съобщава пресцентъра на държавното обвинение. Те бяха задържани в сряда, 13 ноември, във Враца при действия по разследването на Специализираната..

публикувано на 16.11.19 в 13:57

Общинският съвет в Ружинци определи местната администрация

Извънредно заседание на Общински съвет- Ружинци прие структурата и числеността на общинската администрация.  "Определихме комисия за избор на съдебни заседатели към съда в Белоградчик, а те да изберат двама представители от съвета. Утвърдихме заплатите на кметовете - имаме две населени места с кмества, а останалите шест ще са с кметски наместници...

публикувано на 16.11.19 в 13:31
видин социално подпомагане социални социална служба помощи

Увеличават броя на хората, които получават материално подпомагане

Социалното министерство смята да увеличи броя на хората, които ще получават хранителни пакети по европейската програма за материално подпомагане. Освен храни, ще се раздават и почистващи материали. За новия програмен период средствата по оперативната програма ще се удвоят и ще са 500 милиона лева. Това ще позволи пакети с храна да получат още 100 000..

публикувано на 16.11.19 в 12:53

Сградата на Община Враца ще бъде осветена в лилаво в подкрепа на недоносените деца

Сградата на Общинската администрация във Враца ще бъде осветена в лилаво утре, 17 ноември , от 19 до 19.30 часа в знак на съпричасност към преждевременно родените бебета и техните семейства.  Целта на инициативата, която отбелязва Световния ден на недоносените деца, е да се привлече вниманието на обществото и институциите към изключително тежките..

публикувано на 16.11.19 в 12:42