В нито едно кулско село няма да си избират кмет

Снимка: Радио ВИДИН

Община Кула се готви за местните избори на 27 октомври. Назначена е и вече работи Общинската избирателна комисия, която се състои от 13 члена и се помещава в сградата на Община Кула. Очаква се от днес да започне регистрацията на партиите и коалициите В Общинската избирателна комисия, като регистрацията ще продължи до 16 септември, крайният час е 17.00 часа. 

На територията на община Кула няма населени места, в които ще се произвежда избор за кметове на кметства, тъй като населението на селата е под 350 души. Мандатите за общински съветници в община Кула са 11. Партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети трябва да регистрират в Общинска избирателна комисия кандидатските си листи до 24 септември. 

Консултациите за сформиране на секционни избирателни комисии трябва да се проведат до 20 септември. В община Кула има 13 секции, от които 5 в град Кула, а останалите в селата. Вероятно ще бъде сформирана и подвижна секционна избирателна комисия, с оглед на това, че има много хора с увреждания, които нямат физическа възможност да упражнят избирателното си право. Те трябва да подадат заявления в Общинската администрация до 12 октомври, а Общинската избирателна комисия следва да назначи подвижната секционна избирателна комисия до 16 октомври, след представено й предложение за състав от кмета на Община Кула. 

Предизборната кампания започва на 27 септември и завършва в 24.00 часа на 25 октомври. 


Вижте още

Богата културна програма за празника на град Лом

Богата културна програма е подготвила Община Лом по повод празника на града. Традиционно той се отбелязва на 17 септември, когато честваме "Вяра, Надежда и Любов“. Празничният ден ще започне с тържествена литургия, която ще бъде отслужена в катедралния храм "Успение Богородично" от 09.00 часа. Фанфарният оркестър при Основно училище "Константин..

публикувано на 15.09.19 в 13:13

До края на месеца се приемат творби за литературния конкурс "Яна Язова"

До 30 септември библиотеката при Народно читалище "Постоянство 1856" в Лом ще приема творбите на автори от цялата страна за участие в Националния литературен конкурс "Яна Язова".  В тринадесетото издание на конкурса могат да участват творци на възраст от 14 до 35 години. Условието е да се изпращат до три разказа или стихотворения в три..

публикувано на 15.09.19 в 13:04

Видински рокери се включиха в Национална инициатива

Представители на видинския мотоклуб "Нордуестмоторс" се включиха в традиционната Национална инициатива, в памет на загинали мотористи на пътя. По този повод в катедралния храм "Свети Димитър" в Крайдунавския град бе отслужен молебен, в памет на жертвите, каза за радио Видин президентът на клуба Младен Младенов- Денкича : "Създадохме традиция на..

публикувано на 15.09.19 в 12:53

Шофьор от Згориград се блъсна в три автомобила

Пиян шофьор от врачанското село Згориград предизвика катастрофа, като се удари в 3 паркирани автомобила. Инцидентът е станал към 5.20 часа в събота, когато 35- годишен почерпен водач, който от 16 години притежава шофьорска книжка с категория "С", рулирал със своя автомобил. Заради несъобразената скорост, с която се движел, мъжът се блъснал в..

публикувано на 15.09.19 в 10:06

Във Видин се включиха в кампанията "Да изчистим България заедно"

Представители на Областна администрация Видин се включиха в кампанията "Да изчистим България заедно". Почистена бе крайбрежната ивица на река Дунав от района на крепостта "Баба Вида" до паметника на Свободата в крайдунавския парк, както и високата и ниска тераса около крепостта и подходът към тях. В почистването се включиха и ученици от видински..

публикувано на 15.09.19 в 09:18

Отбелязваме Международния ден на демокрацията

На днешният 15 септември отбелязваме Международния ден на демокрацията. Той се отбелязва от 2008 година, а е учреден от Общото събрание на Организацията на Обединените нации още през 1997 година, с приемането на Всеобща декларация за демокрацията. В България е прието промените след 10 ноември 1989 година, да носят името "демократични промени". Попитахме..

публикувано на 15.09.19 в 08:51

Във Враца откриха традиционния есенен панаир

Стотици жители и гости присъстваха на откриването на Врачанския есенен панаир. 131- ото издание на традиционната проява беше открито от кмета Калин Каменов и евродепутата Андрей Новаков : "По традиция на големия празник Кръстовден даваме началото на фестивалните дни на българските традиции и занаяти. За мен е удоволствие, че с всяко..

публикувано на 15.09.19 в 08:18