"Възраждане" Видин: Без поминък няма живот

Снимка: Радио ВИДИН

За политическата обстановка преди местните избори, за проблемите на страната, Видин и региона и възможните решения в "Посоките на делника" говориха представителите на партия "Възраждане" Личко Луков и Ненчо Нешев.

"Нашите политици, които сме избрали да се грижат за тази държава, се грижат само за себе си и за своите политически партии. Държавата е разтърсена от скандали, които се отразяват на всички нас. Върнахме се във времената, когато се назначаваха на работа само хора, които са близки до политическата партия на власт. Ние няма как да сме съгласни с това нещо", заяви Личко Луков.

"Сериозно е нарушена законността. Ставаме свидетели на нарушаване на най-важния закон в нашата държава- българската конституция. Нарушават се принципите на демокрация. Нарушава се разделението на властите. Българинът вече не е сигурен в начина, по който живее, не сме сигурни в бъдещето. Вървим към диктатура. Ако не се върнем към принципите на демокрацията, сме обречени", добави Ненчо Нешев.

"Трябва да се промени всичко- да работим, да живеем спокойно и да вървим напред, както всички останали държави в Европейския съюз. Как може останалите държави, които бяха като нас в социалистическия строй, сега да вървят с пъти по-добре в развитието си, а ние стоим на място и дори леко се връщаме назад? Регионалното ни развитие е под всякаква критика. Същото е положението и в здравеопазването. Администрацията не работи, а тя трябва да работи в интерес на гражданите. Видин в същото време е пренебрегнат, Видин е извън класацията на градовете, които претендират за туризъм. Когато в България всеки започне да си гледа работата, според изискванията, нещата ще потръгнат. В момента нещата не вървят, трябва да спрем, да се огледаме, да видим къде ни е грешката, да възстановим това, което сме загубили и да вървим напред", смятат членовете на "Възраждане" във Видин. Според тях, каузата не е загубена, но трябва да се изпълнят няколко важни неща: 

"Трябва да се работи за привличане на инвеститори, за връщане на закритите административни структури във Видин, за изграждане на магистрала с тунел под Петрохан. Необходимо е да се лобира за специална програма за възраждане на този изоставащ в своето развитие край, защото без поминък няма живот, без поминък няма деца, без поминък няма образование."

Политическа партия "Възраждане" ще се включи със свои кандидати във Видин в предстоящите местни избори, защото: "На Видин му трябва ново начало. Нов начин на мислене, на общуване, нов начин за постигане на целите".

Повече за политическите възгледи на "Възраждане" и предлаганите решения на съвременните проблеми- в прикачения звуков файл.
Вижте още

Важно ли е да гласуваме на местни избори

На 27 октомври отново ще гласуваме за местна власт. На нея е възложена изключително важната задача да развива населените места и да създава по-добри условия на живот за хората в тях. Общинският съвет е местният законодател, който взема решения за посоката за развитие. От своя страна кметът ръководи общинската администрация и следи за изпълнението..

публикувано на 18.10.19 в 13:27

Да си самодеец е чест и гордост

В последните десетина години, масово българите се обръщат към корените си и се включват в самодейни състави, организират фестивали и родолюбиви събития. Модерно ли е да си самодеец или това е истинската любов към родината?    Сашо Каменов е дългогодишен самодеец към танцовия състав на читалище "Паисий Хилендарски" - град Димово. Според него..

публикувано на 17.10.19 в 12:11

Отбелязваме Световния ден на прехраната

С решение, взето на 16 октомври 1945 година Организацията на Обединените нации обявява 16 октомври за Световен ден на прехраната. Днес той се чества в над 150 страни, като България се включва през 2006 година за раширяване на достъпа до храна и създаване на условия за устойчиво земеделие. Тази година с редица прояви у нас ще стартира и Националната..

публикувано на 16.10.19 в 12:45

Ще стане ли Северозападът по-добро място за живеене

В последно време отново се заговори за Целенасочена програма за развитие на Северозапада . Тя беше разработвана, обсъждана и съгласувана в продължение на няколко години и се очакваше прилагането ѝ да даде началото на процеса за растеж на слабо развитите региони в страната. Целта на подобен документ е приоритетно и целенасочено държавата да работи и..

публикувано на 15.10.19 в 13:45

"Стандартно" ли е храненето в детските градини

В детските менюта да се включат най-малко три вида пресни зеленчуци и най-малко три вида пресни плодове седмично; консервираните зеленчуци и плодове да не съдържат консерванти, подсладители и оцветители. Тези и други  промени  са предвидени в Наредба №6 за здравословното хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детски заведения. Причината,..

публикувано на 14.10.19 в 15:01

Предизборно- подготовка и очаквания

След близо две седмици ще избираме местната власт за следващите четири години . Общият брой на кандидатите, които ще се борят за гласовете на българските избиратели на 27 октомври, е 36 288, съобщиха от Централната избирателна комисия. Във Видин ще избираме между 10 кандидати за кметския пост и 190 за общински съветници.  Предизборната кампания вече..

публикувано на 11.10.19 в 14:40

Какво е психичното здраве на българина?

Влошеното психично здраве на българите буди сериозна тревога. Има ли решение на проблема? Поводът да говорим по този въпрос е 10 октомври, когато се отбелязва Световният ден на психичното здраве . Отбелязва се от 1991 година по инициатива на Световната федерация за психично здраве, в България- от 1993 година. Целта е да се насочи вниманието на..

публикувано на 10.10.19 в 11:52