Институции в интерактивни действия срещу противообществените прояви сред децата във Видин

Снимка: Радио Видин

Съвместната работа на институциите в подкрепа на деца и младежи в конфликт с морала и закона обсъдиха на форум във Видин. Организатори са Общината, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Общинския съвет по наркотични вещества.

 

78 са противообществените прояви сред децата за миналата година, съобщи Боряна Ангелова от Общинския съвет по наркотични вещества и член на местната комисия. Увеличават се агресията и кражбите. Спад на противообществените прояви има в началото на учебната година и през ваканцията, сочи анализ на комисията:


"Изводите, които направихме са, че би следвало да ангажираме в интерактивни дейности децата и по време на учебната година. За първото полугодие на 2019 година са регистрирани противообществени прояви общо 45 броя, както тенденцията за увеличаване на определени противообществени прояви е същата както и през 2018 година, а именно проявите на насилие и агресия- 6 броя, употреба на психоактивни вещества 3, кражби- общо 12, като има увеличение на кражбите от магазини и търговски обекти и домовите кражби."


Да се въздейства върху средата на децата с противообществени прояви, за да могат заобикалящите ги да са коректив на тяхното поведение, призова секретарят на Община Видин Иванела Андреева, председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни:


"Считаме, че е добре да предложим интерактивни методи и всеки от своята позиция и нивото на своята експертиза да вземем участие по отношение на изграждането и създаването на една силно мотивирана цялостна система за взаимодействие, за да можем да постигнем положителен резултат и тези негативни тенденции да бъдат минимизирани по възможност."


На форума са обсъдени конкретни мерки за ангажиране на децата и младежите извън часовете в училище, за да не попадат те под вредно влияние или зависимости. Сред тях са първите общински интерактивни игри под надслов "Повявай, ти можеш! Влез в играта!". Стартът е в 13.30 часа на откритата сцена на Художествената галерия в Крайдунавския прак.


Вижте още

Общинският съвет във Враца с последно заседание

27 точки са включени в дневния ред на последното заседание на местния парламент във Враца. Освен промяна в бюджета за тази година с голям интерес се очаква предложението за освобождаване от такси в размер на малко над 30 000 лева в полза на новостроящия се завод на "Теклас-България" ЕАД. Предложението е да се опростят 15 948 лева и 15 728..

публикувано на 17.10.19 в 07:24

В Неговановци почитат хляба днес

В село Неговановци ще отбележат международния ден на хляба. Денят се отбелязва от 2006 г. на 16 октомври по инициатива на Международния съюз на хлебопроизводителите и пекарите в знак на почит към хляба и ролята му за здравословното хранене. Организатор на празника в Неговановци е местното читалище Светлина.  "Самодейците към читалището ще се..

публикувано на 17.10.19 в 07:21

Снимката на 16 октомври 2019 година

Започна  асфалтирането  на ключови пътни участъци в града и населените места на Враца, съобщават от Община Враца.  От днес стартираха строително-ремонтните дейности на пътя за село Костелево.  Дългогодишният хирург в МБАЛ Мездра доктор Венцислав Анков ще получи приз  "Лекар на годината 2019"  на церемония, която ще се проведе на 17 октомври в..

обновено на 16.10.19 в 18:18

Хирург от Мездра с награда "Лекар на годината 2019"

Районната колегия на Българския лекарски съюз  - Враца предлага за "Лекар на годината 2019" дългогодишния хирург д-р Венцислав Анков, който работи в МБАЛ - Мездра. Номиниран е от колегите си, каза председателят на колегияга д-р Росен Айков: "Това е номинация на град Мездра, управителният съвет на БЛС-Враца е утвърдил тази номинация за..

публикувано на 16.10.19 в 16:47

МВР мобилизира сили за сигурността по време на изборите във Видин

В областната дирекция на МВР във Видин е сформиран Оперативен щаб за опазване на обществения ред и сигурността в региона по време на изборите за местна власт на 27 октомври. "Полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари ще охраняват секционните и общинските избирателни комисии, ще обезпечават реда и безопасността на движение в област Видин...

публикувано на 16.10.19 в 16:28

Спад на престъпността отчита видинската полиция

От януари до септември в Областната дирекция на МВР Видин са регистрирани 849 криминални престъпления , което е с 5.56% по-малко от същия период на 2018 година, когато броят им е бил 899. Разкриваемостта през деветте месеца на тази година е 54.18%. Данните съобщи директорът на полицията в областния град старши комисар Петър Коцин. През месец септември..

публикувано на 16.10.19 в 15:18

Асфалтират улици във Враца и близки населени места

Започна асфалтирането на ключови пътни участъци в града и населените места на Враца, съобщават от Община Враца.  От днес стартираха строително-ремонтните дейности на пътя за село Костелево. Към момента екипите подготвят участъка, който е с дължина от над един километър, като предстои полагането на новата асфалтова настилка на пътя. Средствата..

публикувано на 16.10.19 в 13:30