Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кариана" изхвърли "Царско село" от купата на България

5
Снимка: Любо Андреев

"Кариана" отстрани "Царско село" /София/ от турнира за купата на България. Победата над елитния тим на стадиона в Ерден бе категорична - 3:0 в среща от 1/16 финалите. Това бе най-малкото с което се отърваха "царете" пред погледа на собственика си Стойне Манолов.

"Кариана" отбеляза ранен гол в 6-та минута и хвърли в ужас съперника. След центриране от дясно на Чакъров от дузпата Стоян Предев матира Димитров за 1:0. 

С прецизен удар по диагонала в 31-та минута Ангел Бастунов прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратаря Мартин Димитров за 2:0. Капитанът Евгени Игнатов – Бамзе можеше да реши мача в 43-та минута, когато надбяга 3-4 играчи на гостите, но Марков протегна крак и изби топката в корнер. През втората част каринаци преаха играта в своята половина.

В 69-та минута се получи рикошет след шут на Емануил Манев и Николай Дичев изчисти топката от голлинията на вратата на Кариана. В 74-та минута Цветомир Тодоров приключи "царете". Халфът се възползва от пас на Ивелин Илиев – Шакири и доведе нещата до 3:0. В добавеното време Бастунов можеше да вкара втори път във вратата на гостите, но Димитров изби топката под гредата в корнер. 

Кариана: Начев, Цолов, Г. Илиев, Предев, Николов, Чакъров /63-Цв. Тодоров/, Ив. Илиев, Русев /66-Дичев/, Бастунов, Хр. Илиев, Игнатов /к/ /77-Търтов/

Царско село: Димитров, Даскалов /к/ /68-Й. Минев/, Марков /72-В. Минев/, Кацаров, Юсеин, Ната, Манев, Кордейро, Христов /46-Антуи/, Карачанаков, Хашев

Главен съдия: Йото Гарабедов.

Асистенти: Асен Крумов, Мартин Бонев.

Жълти картони:Начев, Николов, Тодоров /Кариана/; Марков,  Ната /Царско село/

Стадион "Кариана" – 100 зрители


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

СУ "Цар Симеон Велики" е с най-много областни шампиони на Видин в Ученическите игри

Приключи областният етап от Ученическите игри 2024 година, който се проведе във Видин, съобщиха от Волейболен клуб "Бдин-Вида". През последните две седмици се проведоха състезания по тенис на маса, волейбол и футбол. Победителите ще представят област Видин в зоналния етап на игрите, където ще премерят сили с шампионите на областите Враца и Монтана...

публикувано на 28.03.24 в 12:01

Футболистка от Монтана с повиквателна за националния отбор

Рая Георгиева получи повиквателна за националния отбор на България до 16 години. От понеделник младите надежди ще имат едноседмичен лагер в Малта. Предвидени са три мача с Андора на 2 април, с Малта на 4 април и Черна гора на 7 април. Рая Георгиева започва кариерата си в ДФК "Прециз", под ръководството на Владо Георгиев. От 2020 година е състезателка на..

публикувано на 28.03.24 в 11:49

"Монтана" победи "Рилски спортист" в Самоков

Баскетболистките на "Монтана" победиха със 73:50 точки при гостуването си "Рилски спортист" /Самоков/ в среща от 10-ия междинния кръг на втория етап на първата шестица. Така двата тима се изравниха по победи и загуби, но "Монтана" запазва второто място, следван от "Рилски спортист". Мачът в зала „Арена Самоков" тръгна успешно за тима от Северозапада...

публикувано на 28.03.24 в 10:54

Турнир по тенис на маса ще се проведе в Монтана

Младежкият дом в Монтана ще бъде домакин на турнир по тенис на маса за ученици. Състезанието е тази събота (30 март), като записването ще става на място, от 9:00 часа. Няма такса за участие. Турнирът е за ученици от 5-и до 12-и клас, разделени на две групи. Първата е 5-8-и клас и втората - 9-12-и клас. Групите са смесени. Регламентът..

публикувано на 26.03.24 в 12:00

Волейболният "Монтана" загуби отново от ЦСКА

Волейболистите на "Монтана" загубиха и втората си ¼ -финална плейофна среща от ЦСКА. В столичната зала "Васил Симов" "армейците" се наложиха с 3:1 гейма и така с два успеха, с един и същи резултат, се класират на ½ -финала. За Монтана сезонът приключи на четвърто място.  Капитанът на монтанци Георги Елчинов бе преквалифициран в либеро, за да..

публикувано на 26.03.24 в 10:55

"Кула-04" разгроми "Дуло"-Видин

Отборът на ФК "Кула-04" победи тима на ФК "Дуло" – Видин с 8:1 в първи кръг от пролетния полусезон на Областна футболна група "Видин". Николай Николов вкара четири гола, Тони Цветков добави два гола и по един гол реализираха Николай Иванов и Емил Петров, посочи Пенко Йончев, треньор ФК "Кула-04": "С мъжете убедителна победа  на старта..

публикувано на 25.03.24 в 15:33

Започна регистрацията за Вършец рън

Започна регистрацията за участие в тазгодишното издание на Вършец Рън.  Спортният форум ще се проведе на  14 юли (неделя) за втора година с различни трасета и дистанции, като могат да участват и деца. С тартът е в центъра на града. ПРОГРАМА: 13 ЮЛИ – СЪБОТА 10:00 – 18:00 –  Регистрация за „Вършец рън"– получаване на стартов пакет –..

публикувано на 24.03.24 в 15:09