От Видин започна демотур за нови туристически продукти

Снимка: Радио ВИДИН

Демотур за промоция на нови туристически продукти за хора над 55 години стартира днес от Видин. Обиколката включва маршрути в областите Видин и Монтана от България, Долж в Румъния.

"Тук са представители на туроператори, журналисти, блогъри и други медийни хора, като целта е да се мине по маршрута, който сме разработили за хора над 55 години и да се опознае по- добре, за да може да се представи на тази възрастова група. Включили сме много интересни и атрактивни неща, както посещение на културно-исторически места, така и няколко по- интересни атракции. Сега следва реалната оценка от хората, които са професионалисти", каза Евтим Стефанов от организаторите- Сдружение "Регионални партньорства за устойчиво развитие - Видин".

Планирано е посещение на крепостта "Калето" в Белоградчик, на Чипровския манастир, Чипровския музей, къщата на Иван Вазов в Берковица, посещение на Клисурския манастир, градските минерални бани в град Вършец, Лопушанския манастир и др. В Румъния обиколката продължава с посещение на манастира Мъглавит, културното пристанище на Четате с открит музей, Ботаническата градина в Крайова и Музея на изкуствата, както и на парка "Николае Романеску". Туристическта обиколка започна от днес и ще приключи на 17 октомври.

Вижте още

11 месеца условно затвор за мъж, купувал гласове в Берковица

Районен съд – Берковица одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура - Берковица и защитата на подсъдимия В. Г. Б.   за наказание 11 месеца "Лишаване от свобода" условно за купуване на гласове на местните избори.  Пред съда 42-годишният мъж се признал за виновен, че дал на други лица по 30 лева с цел да ги склони да упражнят..

публикувано на 15.11.19 в 10:49

Зимните гуми задължителни от днес

Пътна полиция напомня на водачите, че трябва да обърнат внимание на гумите на техните превозни средства. Според Закона за движение по пътищата, през периода от 15 ноември до 1 март превозните средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm.  Водачите да отстранят..

публикувано на 15.11.19 в 10:43

Кметът на Видин определи екипа си

Двама заместници ще има кметът на Видин д-р Цветан Ценков , става ясно от сайта на общината. Заместник-кмет по "Европейски политики и инвестиции" остава Десислава Тодорова. Тя е завършила "Европейска публична администрация" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в неправителствения сектор, била е директор на Общинско предприятие "Спортни имоти" и..

публикувано на 15.11.19 в 07:56

Снимката на 14 ноември 2019 година

Община Белоградчик е взела необходимите мерки, за да посрещне  първия сняг .  Тази година участие в снегопочистването ще вземе и новопридобитата техника, собственост на общината. Добра придобивка е моторната шейна, която ще осигури достъп до трудно проходими места при зимни условия, свързани с аварии на водопроводната мрежа и други евентуални бедствия...

публикувано на 14.11.19 в 18:00

Обжалват изборите за общински съветници в Ружинци

В открито съдебно заседание Административен съд - Видин гледа дело, образувано по жалба от Коалиция "БПС за България“ на  Венцислав Томов Ванков, кандидат за общински съветник, който обжалва резултатите от проведените на 27 октомври местни избори за общински съветници в Община-Ружинци : "Поводът ми за обжалването е в моето родно,..

публикувано на 14.11.19 в 16:51

Още един пътен инцидент на Е-79, трафикът е затруднен

Още един пътен инцидент стана този следобед по международния път Е-79 между Видин и Монтана. Тежкотоварен автомобил се е е завъртял на един от завоите при видинското село Бeла. Движението при км 46 се осъществява в една лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост като..

публикувано на 14.11.19 в 16:37

Две катастрофи с тирове по Е-79 между Монтана и Видин

Две катастрофи с тирове затрудняват трафика между Монтана и Видин. И двата пътни инцидента на международното шосе Е79 са станали в ранния следобед, а в тях са замесени шофьори от Турция. При първото ПТП, край село Долна Вереница, камион се е хвърлил в близкото дере при опит да вземе остър завой. Екипи на пожарната и бърза помощ са се отзовали..

публикувано на 14.11.19 в 15:21