Над 300 туристи се включиха в традиционния поход "Речка"

Снимка: Община Враца

Над 300 ученици, граждани и членове на пешеходни клубове се включиха в 34-ия поход-събор "Речка", по повод  Световния ден на ходенето. Любителите на пешеходния туризъм преминаха 12-километров преход до местността "Речка", която е част от бойния път на революционера Христо Ботев и неговата чета. В рамките на спортния ден участниците се състезаваха в щафетни игри, крос и теглене на въже.

В една от най- атрактивните дисциплини "теглене на въже", във възрастова категория I-IV клас първи се класира отборът на ИОУ "Васил Левски". Във възрастова група V-VIII клас, победител стана тимът на ИОУ "Васил Левски". При групата IX-XII клас първото място зае отборът на ПЕГ "Йоан Екзарх".

В състезанието "туристическата щафета", при възрастова група V-VIII клас, първото място спечелиха възпитаниците на СУ "Христо Ботев". При по-големите IX-XII клас класирането на първо място е СУ "Никола Войводов".

В кроса за момичета от V-VIII клас и тази година най-бърза отново се оказа Стела Людмилова от СУ "Козма Тричков".
Първото място в същата дисциплина при момчетата е за Александър Велчев от СУ "Христо Ботев". При IX-XII клас най- добра при девойките беше Диляна Димитрова от СУ "Христо Ботев". При юношите победител в кроса е Валентин Димитров от ПТГ.

За победителите в състезанията и спечелилите от томболата, организаторите- Община Враца и Българска асоциация спорт за всички, бяха осигурили медали, купи, лакомства и предметни награди.

Вижте още

Отбелязваме Световния ден за възпоменание на загиналите при пътнотранспортни произшествия

Тазгодишният ден за възпоменание на загиналите при пътнотранспортни произшествия се отбелязва с мотото "Животът не е резервна част". Световният ден за възпоменание се отбелязва от 2005 година, с решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации. Ежегодно във всяка трета неделя от месец ноември се почита паметта на загиналите  в..

публикувано на 17.11.19 в 12:52

Жена е ранена след катастрофа край село Сираково

Шофьор от Видин катастрофира тежко край врачанското село Сираково, съобщават от полицията в града под Околчица. Инцидентът е станал вчера сутринта. При навлизане в десен завой собственикът и водач на автомобил от крайдунавския град е на 58 години и е напусал пътното платно, след което се блъснал в железобетонен електрически стълб. При инцидента е..

публикувано на 17.11.19 в 12:39

Не е ясно бъдещето на проекта за ски зона край Чупрене

Не е ясно бъдещето на проекта за изграждането на ски зона край село Чупрене, каза кметът на общината  Анжело Добричов . По думите му има още много работа, докато се стигне до практическата реализация на този проект. "Все още ми е трудно да говоря за проекта за ски зоната, защото не съм се запознал докъде са стигнали нещата. Ние като..

публикувано на 17.11.19 в 09:48
Ваня Григорова

Синдикатите поискаха среща за болничните

Ръководствата на синдикатите поискаха извънредна среща с премиера Бойко Борисов , по повод решението на управляващите първият ден от отпускът по болест да е за сметка на служителя и да не се плаща нито от работодателя, нито от държавата. Ако бъде приета, новата мярка трябва да влезе в сила от 1 януари. Решението коментира Ваня Григорова , икономически..

публикувано на 17.11.19 в 09:12

Община Враца ще отбележи Световния ден на недоносените деца

Сградата на Общинската администрация във Враца ще грейне в лилаво тази вечер. Акцията е в знак на солидарност със Световния ден на недоносените деца, който се отбелязва на 17 ноември. Местната администрация подкрепя този ден съвместно с фондация "Нашите недоносени деца", съобщават от управата на града.  Между 19.00 и 19.30 часа тази вечер фасадата..

публикувано на 17.11.19 в 08:57

Ломско читалище навърши 120 години

120 години навърши Народно читалище "Събуждане 1899" в квартал "Младеново" в град Лом. Годишнината бе отбелязана с концерт, в който взеха участие деца от ОУ "Христо Ботев", фолклорен състав "Северняче",  детски фолклорен танцов състав "Дунавче" и самодейната певческа група към читалището "Незабравка".  Домакините получиха за юбилея от Община..

публикувано на 17.11.19 в 08:46

Виното и хорото събраха самодейци на фестивал в Гомотарци

Фолкорен празник "Виното и хорото" по случай закриване на гроздобера в село Гомотарци се проведе днес за първи път. Самодейни състави от региона и от Калафат изнесоха програма. Проведе се и конкурс за най- добро бяло и червено вино в селото. Победител при червените вина стана Венелин Никифоров, а при белите Каролина Маринова.  Празника уважи и..

публикувано на 16.11.19 в 16:19