В Берковица честват 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков

Снимка: Радио ВИДИН, архив

На 22 октомври, от 17:30 часа, в Къща-музей "Иван Вазов" ще бъде представена книгата "През февруари при бащата на "Януари". Гостува авторът- журналистът и краевед от Лом Юлий Йорданов. Ще бъде подредена изложба от карикатури по произведения на Йордан Радичков и неговите герои в Къща-музей "Иван Вазов".

На 23 октомври, от 17:30 часа, ще бъде открита изложба от конкурса "Радичковите герои – животните" – изложба в маски, направени от ученици. Жури ще награди най- добрите трима. Работите за участие в конкурса могат да се предават в Културен център "Йордан Радичков" до 21 октомври, включително.

На 24 октомври, когато е денят на рождението на писателя, от 17:00 часа официално ще бъдат отбелязани  90 години от рождението на Йордан Радичков в Културен център "Йордан Радичков", открит на 24 май тази година. Ще гостува Мария Статулова- голямата актриса и снаха на писателя. Ще има и изложба "Приказните герои на Йордан Радичков" с рисунки на децата, посещавали Културен център "Йордан Радичков", както и представяне на архивния филмов материал, предоставен от БНТ, с подкрепата на Димитър Радичков - синът на писателя.

Вижте още

Снимката на 20 ноември 2019 година

51 милиона лева за изплащане на коледни добавки за пенсионерите отпусна правителството. По 40 лева ще получат тези, които получават пенсия до 363 лева включително, колкото е линията на бедност за следващата година. Синдикатите не се отказват от намерението си за национален протест. От КНСБ и КТ "Подкрепа" заявиха, че не приемат като официално..

публикувано на 20.11.19 в 18:10

Димитър Вецин представя "Идилия в бяло" в София

Известният видински художник Димитър Вецин ще представи изложбата "Идилия в бяло" утре, 21 ноември, в столичната галерия "Париж". Експозицията включва 15 картини от последната година, обясни авторът: "Това вече е 7-ма година, всяка година подреждам по това време. Отначало започнахме със зимните, изглежда, че се хареса на публиката, и така ги..

публикувано на 20.11.19 в 17:53

Италианец е предаден на съд за домашно насилие в Лом

Районна прокуратура – Лом е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу италиански гражданин с инициали Д.М., който от 2004 г. живее на семейни начала с жена, с която има тринадесетгодишна дъщеря. На 22 октомври. на обвиняемия била връчена лично заповед за защита от домашно насилие, с която той се задължавал да се въздържа от прояви на..

публикувано на 20.11.19 в 16:53

Условна присъда за купуване на гласове в Бързия

Единадесет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок е наказанието, наложено на В.Б., обвинен за купуване на гласове, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Подсъдимият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Берковица, което съдът е одобрил. На 24 октомври, на ул. „Христо Ботев“ в с. Бързия,..

публикувано на 20.11.19 в 16:48

Съдът потвърди решението за избор на кмет на Гомотарци

Административен съд-Видин потвърди решението на Общинската избирателна комисия (ОИК), с което са обявени резултатите от втори тур за избор на кмет на кметство Гомотарци. Делото е образувано по жалба на коалиция "БСП за България“, в която се посочват доводи, че решението на ОИК е неправилно и незаконосъобразно, както и че е допуснато грубо нарушение на..

публикувано на 20.11.19 в 16:13

Във Враца се обучават как да реагират при изтичане на природен газ

Обучение на тема: „Дейност на Общински щаб за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия и общинските структури при възникване на земетресение с последващи разрушения и изтичане на природен газ от „Подземно газово хранилище“ „Чирен“ – с. Чирен.“ проведе общинският щаб във Враца. Акцията бе ръководена от секретаря на Общинския щаб за..

публикувано на 20.11.19 в 16:03

В Долна Кремена отбелязаха Деня на християнското семейство

Библиотекарят в Народно читалище "Просвета 1897" в мездренското село Долна Кремена Милка  Милева организира тържество по повод Деня на християнското семейство. Прозвучаха сладкодумни приказки за трудолюбието, добрината, хубостта и любовта на българката. Празникът започна с песен и много цветя, усмивки  и невероятни вкусотии. Пяха певиците от..

публикувано на 20.11.19 в 15:58