Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио ВИДИН с награда на библиотечната общност

Радио ВИДИН беше отличено от Фондация "Глобални библиотеки". Наградата е в категория регионална медия, за принос в поставянето и разработването на теми за проблемите, предизвикателствата и възможностите, свързани с развитието на обществените библиотеки. Наградата получи Гергана Панова, главен редактор на Радио ВИДИН.

"Нашата награда беше в най-оспорваната категория, която включваше още пет регионални медии, освен нашата. Наградата се връчва на регионална медия, която е отразявала теми и проблеми с библиотеките. Нашата номинация е подадена от трите регионални библиотеки - във Видин, Враца и Монтана. Ние следим това, което правят те, защото сме уверени, че работата им е важна за хората, когато те са информирани и знаещи, те могат да взимат по-добри решения и да живеят по-добре. Ще продължим да следим какво правят тези институции и ще осведомяваме хората. Поздравявам колегите за този общ наш успех". 

Годишните награди на Фондацията „Глобални библиотеки“ се присъждат на конкурсен принцип, в няколко категории: медии,  спомоществовател и публична институция. Отличията се връчват на организации, които подпомагат усилията на библиотеките за приобщаването на българските граждани към информационното общество и осигуряването на равен достъп до информация, култура, знание и услуги чрез мрежата от обществени библиотеки в страната. Третите годишни награди на  Фондация "Глобални библиотеки" бяха връчени на тържествена церемонияи, в рамките на ежегодния Национален форум „Библиотеките днес“.

Знакът на наградата е стилизирано пластично изображение, изработено от художника Павел Божерянов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50

"Цветен литературен салон" ще се проведе във Видин

В читалище "Цвят" ще се проведе "Цветен литературен салон" с участието на творци от Видин и Белоградчик.  Литературният салон е по повод празника на читалището, който се отбелязва на Цветница, обясни Любомир Илиев , секретар на читалище "Цвят": "На "Цветния литературен салон", който е много празничен и много разнообразен от няколко години,..

публикувано на 24.04.24 в 14:39

БЧК започна раздаването на хранителни помощи в Кула

БЧК започва раздаването на хранителни продукти и хигиенни материали от програмата на Европейския съюз в община Кула. Ще бъдат подпомогнати 450 души от уязвимите групи в общината.   Пунктът е открит в град Кула, в сградата на Младежкия дом и ще работи от 9 часа до 14 часа, обясни председателят на на БЧК-Кула Веселка Иванова. Всички..

публикувано на 24.04.24 в 13:00

Ученици дариха пари на приюта за бездомни животни в Мездра

Ученици от Седмо СУ "Свети Седмочисленици" град София посетиха приюта за бездомни животни в Мездра и дариха сумата от 3 400 лева. Инициативата е на Мая Тошева, която от няколко години, заедно с учениците си се включват в Коледния базар, организиран от Сдружението, което се грижи за кучетата от приюта в Долна Кремена.  Парите от изработените..

публикувано на 24.04.24 в 12:30

Шофьор е с комоцио след удар в товарен автомобил

Шофьор на лекотоварен автомобил пострада при катастрофа с товарен автомобил в село Мърчево, община Бойчиновци, съобщават от пресцентъра на ОД МВР Монтана. На кръстовището на ул. "Втора" с ул. "Първа" в Мърчево 39-годишен водач от село Владимирово, при управление на лекотоварен автомобил с монтанска регистрация, поради движение с несъобразена..

публикувано на 24.04.24 в 10:40