БСП-Враца с реакция след инцидент в Борован

Снимка: Жоро Александров


От областното ръководство на БСП във Враца определиха станалото снощи в Борован – запалването на гаражната врата на избран за общински съветник техен представител, за груб опит за политически натиск при формирането на мнозинство в местния парламент.  Съобщение за инцидента е подадено в РУ- Б.Слатина около 22.00 ч. на 7 ноември. От извършеният оглед е установено, че са увредени около 2 кв. метра от дървена врата на гаража, образувано е досъдебно производство, информираха от ОД на МВР-Враца. 


Областният лидер Иво Лилов, общинският председател в Борован Петър Станев и депутатът Анастас Попдимитров дадоха извънредна пресконференция, на която осъдиха инцидента срещу Пламен Петров.

"Това ли е отборът на Борисов в Борован – съставен от момчета, които не са научили нищо след 90-те години на миналия век и със същите прийоми въздействат на общественото мнение и формират политическо поведение." Попита областният лидер на червените. Иво Лилов допълни, че Борован не се превръща в новото Галиче.

Общинският председател на столетницата в Борован Петър Станев разясни, че преди заседанието е имало предложение той да бъде номиниран за председател на местния парламент, а петимата от Местна коалиция, подкрепила кмета Десислава Тодорова, са щели да подкрепят неговата номинация. Предложението трябвало да направи Пламен Петров, чиято врата пламнала вечерта преди клетвата.

"Снощният акт не е вандалски, а опит за сплашване и намеса при формирането на мнозинство в общинския съвет. Тъй като ГЕРБ имат 5 гласа, чрез атаката срещу Пламен Петров се цели да се парира избора на председател на общинския съвет", разясни общинският шеф на червените Петър Станев.

„Надявах се предизборните страсти да са отминали, но чудатостите продължават. Някой иска да върне Борован 25 години назад. Очакваме от полицията да си свърши работата“, каза  Анастас Попдимитров, който обеща да внесе заявление до директора на ОД на МВР старши комисар Янколов, от когото да научи какви действия е предприело МВР срещу извършителите на посегателството.

Иво Лилов уточни, че ще бъде осигурена охрана на Пламен Петров и семейството му и че се надява той да събере сили и кураж, за да гласува на започващото от 16 часа заседание на местния парламент.

"Има ли воля държавата да спазва законите. Очакваме от министър Аврамова и областния управител Николова да докладват на премиера за инцидента в Борован, а от Борисов – да покаже как трябва да реагира един министър-председател", допълни Иво Лилов.


Вижте още

Снимката на 14 ноември 2019 година

Община Белоградчик е взела необходимите мерки, за да посрещне  първия сняг .  Тази година участие в снегопочистването ще вземе и новопридобитата техника, собственост на общината. Добра придобивка е моторната шейна, която ще осигури достъп до трудно проходими места при зимни условия, свързани с аварии на водопроводната мрежа и други евентуални бедствия...

публикувано на 14.11.19 в 18:00

Обжалват изборите за общински съветници в Ружинци

В открито съдебно заседание Административен съд - Видин гледа дело, образувано по жалба от Коалиция "БПС за България“ на  Венцислав Томов Ванков, кандидат за общински съветник, който обжалва резултатите от проведените на 27 октомври местни избори за общински съветници в Община-Ружинци : "Поводът ми за обжалването е в моето родно,..

публикувано на 14.11.19 в 16:51

Още един пътен инцидент на Е-79, трафикът е затруднен

Още един пътен инцидент стана този следобед по международния път Е-79 между Видин и Монтана. Тежкотоварен автомобил се е е завъртял на един от завоите при видинското село Бeла. Движението при км 46 се осъществява в една лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост като..

публикувано на 14.11.19 в 16:37

Две катастрофи с тирове по Е-79 между Монтана и Видин

Две катастрофи с тирове затрудняват трафика между Монтана и Видин. И двата пътни инцидента на международното шосе Е79 са станали в ранния следобед, а в тях са замесени шофьори от Турция. При първото ПТП, край село Долна Вереница, камион се е хвърлил в близкото дере при опит да вземе остър завой. Екипи на пожарната и бърза помощ са се отзовали..

публикувано на 14.11.19 в 15:21

"Моето училище" в Зверино

20 ученици от начален етап на обучение от СУ „Св. Климент Охридски“ сeло Зверино участваха в рецитал на тема „Моето училище”. Техните изпълнения оцени жури в състав: Дарина Цветкова – председател на художествен клуб при НЧ „Факел 1926“ с. Зверино и Ани Пагелска – учител по български език и литература в СУ „Св. Кл. Охридски“. Рециталът започна с..

публикувано на 14.11.19 в 13:50

Безплатни изследвания за диабет във Враца

В Световния ден за борба с диабета– 14 ноември, във Враца се организират безплатни скринингови изследвания на нивото на кръвната захар. В кампанията се включи заместник-кметът Петя Долапчиева, която призова повече жители на Враца да се възползват от възможността да се изследват за диабет. На три места във Враца – фоайе на Градска..

публикувано на 14.11.19 в 13:40

Хореографът Първан Първанов от Монтана с концерт по два повода

Концертът на представителен танцов ансамбъл "Пъстрина" е по повод 70-годишния юбилей на ръководителя Първан Първанов и неговата 45-годишна творческа дейност . Танцьори от три поколения ще представят най-добрите постановки на своя хореограф. Те ще претворят тези танци в завладяващ спектакъл, който започва в 18.30 часа, в петък, на сцената на..

публикувано на 14.11.19 в 12:26