Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 13 ноември 2019 година

| обновено на 13.11.19 в 18:34
Снимка: Община Видин

Без служебен автомобил ще ходи на работа кметът на Видин Цветан Ценков, обявиха от общинската администрация. Както и досега, той ще разчита на своя велосипед, с който се придвижва в града от много години. 


Последните 3 нископодови автобуси пристигнаха в депото на "Тролейбусен транспорт" Враца. Към момента по линиите на градския транспорт се движат 11 от тях, като се очаква до дни да бъдат пуснати в движение и останалите 3, след като бъдат регистрирани. 


Договор за отопление на природен газ през зимния сезон подписаха община Монтана и фирмата "Топлофикация" в града, съобщи кметът Златко Живков. Договорът предвижда отопление на 21 обществени сгради в Монтана, като се запазва миналогодишната цена от 172 лева за мегаватчас. На газ ще се отопляват всичките училища, детски градини и ясли в Монтана, социалните домове, спортни зали, православни храмове, социалният патронаж и други обществени сгради. Златко Живков коментира, че меката есен дотук пести пари на общината за отопление. За октомври общината е платила само 5000 лева за отопление на всички сгради, докато в предишни години сметката за същия месец е стигала до 15 000 лева.


Община Монтана ще използва максимално ефективно топлото за сезона време, за да довърши започнали ремонти на улици, съобщи кметът Златко Живков. Към момента се довършват основните ремонти на пет улици. В индустриалната зона на Монтана се работи по основната улица "Индустриална" и по улица "Диана". По две улици в близост до Професионалната гимназия по икономика "Васил Левски" в центъра на Монтана се подменя водопровод и се асфалтира. До три седмици се очаква ремонтите да бъдат завършени.


Окръжен съд – Монтана осъди на три години затвор таксиметров шофьор, пуснал в обръщение фалшиви евро банкноти.

Мащабна акция на ГДБОП се проведе на територията на Враца. Операцията е срещу организирана престъпна група, която се занимава с трафик на жени и склоняването им към проституция. Задържани са най-малко седем души. 

Областна координационна група за учене през целия живот учредиха във Враца. Тя е формирана в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни и Националната стратегия за учене през целия живот. 

Заради процедурата по закриване на общинското лесничейство в Чупрене е забавена поръчката за доставка на дърва за огрев, каза кметът Анжело Добричов. Предприятието е създадено преди година, но печалбата от него се оказала минимална, допълни кметът на общината. Според Анжело Добричов проблем през зимата ще е и почистването на пътищата в общината, тъй като няма достатъчно машини. 

Топли дрехи и обувки за младежи от видинско училище събраха от Общинския съвет по наркотичния вещества във Видин. В световния ден на добротата председателят на структурата Красимира Елисеева благодари на всички, които са се отзовали на призива ѝ във Фейсбук. Тя допълни, че хората на Видин са изключително отзивчиви. Акцията е обявена в петък, а даренията са събирани на място. Въпреки че вече всичко необходимо е събрано, няма да върнем никого, каза още Красимира Елисеева.


Обществените възпитатели от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Белоградчик проведе дискусионна беседа за видовете наркотици и влиянието им върху човешкия организъм сред учениците от VI клас на СУ „Христо Ботев” - гр. Белоградчик. На децата бяха представени няколко от най – популярните видове дрога. 


От началото на този месец творческата година вече е открита в НЧ "Просвета 1882" Кула, където започнаха репетициите на групите и съставите към читалището. И през този сезон към читалището функционират народен хор "Кулченки", три танцови състава за народни танци– възрастни, младежи и деца, детски и младежки групи за спортни танци, група за автентичен фолкор "Къпачи", както и група за хумористични скечове. 


По случай патронния празник на СУ "Свети Климент Охридски" - село  Зверино се проведе конкурс за най-оригинална и красива рисунка на тема "Моето училище". 


Кулинарна изложба за днешния Световен ден на добротата откриха в Пенсионерски клуб "Златица" в мездренското село Зверино. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 23 април 2024 година

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ е уредена в Културен център "Жул Паскин" във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин.  Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на..

публикувано на 23.04.24 в 18:05

Враца получава 22 млн. лв. за ремонти

Едно от най-големите села на Враца – Згориград, ще има нова канализация и реконструирана водопроводна мрежа. Днес бе подписано споразумението в регионалното министерство, с което се осигуряват 22 милиона лева за реализирането на ключовия проект.  Кметът на община Враца Калин Каменов коментира, че успешното изпълнение на строително-ремонтните..

публикувано на 23.04.24 в 16:59

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Утре в залата на Симфониета Видин от 19:00 часа в концертна програма под диригентството на Петър Димитров ще гостуват Бойко Цветанов - тенор, Анелия Господинова - пиано и Евгения Ралчева - сопран. Концертът е предизвикателство за нас, каза диригентът Петър Димитров: "За нас този концерт ще бъде екстремно изживяване в много насоки. Първо..

публикувано на 23.04.24 в 17:00

3D великденска украса ще изработват във видинската библиотека

Работилница за изработване на  3D  великденска украса започна във видинската библиотека. Инициативата е включена в програмата за отбелязване на великденските празници и се провежда всеки ден, каза Лидия Векова от отдел "Заемна за възрастни": "По случай предстоящите великденски празници сме обвили традиционни работилници. В периода от 22 до..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Белоградчик ще предоставят безплатни дърва за огрев на приемни родители

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание с дневен ред от 20 точки. С ъветници приеха решение относно управление на имоти общинска собственост - отдаване под наем на имоти, приемане на решение относно предоставяне на имоти - полски пътища. В дневния ред бе включено и решение относно избор на одитор за независим одитен ангажимент..

публикувано на 23.04.24 в 15:37

Призови места за млади изпълнители от Враца

Възпитаници на детската школа по изкуствата към НЧ "Развитие 1869" Враца с отлично представяне в поредна престижна надпревара.  Възпитаниците от класа по пиано на Олга Младенова отново спечелиха призови места с изпълненията си в ХVІІІ Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти - Перник 2024 г.  10-годишната..

публикувано на 23.04.24 в 15:12

Първи случай на коклюш във Видинско

Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин. Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" в Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Цветанова и добави: "Боледуват и имунизирани. Въпреки че детето е имунизирано сравнително..

публикувано на 23.04.24 в 15:08