Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спортът е по-добрият начин..." във Видин

7
Снимка: Радио ВИДИН

Ученици от шест видински училища се включиха в състезание под надслов "Спортът е по-добрият начин децата за пораснат". Надпреварата се състоя в закритата лекоатлетическа писта до стадион "Георги Бенковски".

Отборите бяха съставени от петокласници и шестокласници. Възрастовата група не е подбрана случайно- това е период, в който децата са най-податливи да посегнат към алкохола и цигарите. Отборите премериха сили в няколко щафетни дисциплини. Кампанията е част от дейностите на Главна дирекция "Национална полиция" за превенция на вредните навици сред подрастващите.

"Тази кампания е дейност, която се отчита в няколко екшън планове към различни стратегии. Една от тях е Стратегия за превенция на престъпността. Ние искаме чрез спорта децата да не експериментират не само с алкохол, а и да ги научим, че спортът е най-важното нещо, което могат да правят, да не стоят дълго време на телефони, да не гледат прекалено много телевизия, което е много наболял проблем. Да бъдат в залите, да тренират, да са активни, да са навън. Това е нашата основна цел", обясни инспектор Зорница Шуманова от ГД "Национална полиция".

Наградният фонд за състезанията, насочени към популяризиране на физическото възпитание и спорта сред децата като алтернатива и начин на живот, е осигурен от партньора на националната инициатива- Съюза на пивоварите.

"Тази програма, която реализираме съвместно с МВР, е един прекрасен модел какво означават партньорствата в областта на социалната отговорност и превенцията. Ако няма партньорство между официалните институции, Общините, училищата, отговорния бизнес, подобни кампании няма да бъдат факт. Това са добри практики, които са от полза за всички", заяви изпълнителният директор на Съюза на пивоварите Ивана Радомирова.

За доброто настроение на състезателите и публиката се погрижиха ученически мажоретен състав и танцьори от СУ "Св. св. Кирил и Методий", а малките футболисти от "Пегас Спорт" Видин изиграха демонстративен мач с отбора на видинската полиция.

Проявата уважиха кметът на Видин д-р Цветан Ценков, зам. кметът Борислава Борисова, директорът на ОД на МВР Видин Петър Коцин, началникът на РУО Веселка Асенова, заместник областният управител Анжело Методиев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Шампионът по баскетбол при жените става ясен днес

"Берое" и "Монтана" излизат в пети решителен мач, за да определят новият носител на титлата по баскетбол при жените. Срещата е тази вечер, от 18.30 часа, в зала "Общинска" в Стара Загора. Наставникът на "Монтана" Преслав Пешев се надява на добра игра и успех: "Осем мача през сезона - 4:4, значи шансовете са 50 на 50. Ще дадем със сигурност..

публикувано на 24.04.24 в 13:05

Петър Колев е новият наставник на "Монтана"

Петър Колев пое "Монтана". Специалистът сменя на поста Николай Митов, който пък бе представен, като новият наставник на "Септември"/София/. За последно роденият в Хасково Петър Колев бе начело на "Беласица"/Петрич/ заедно със Светлан Кондев. Двамата отново се събират на стадион "Огоста", а до дни ще станат ясни още двама от екипа му – треньор на..

публикувано на 24.04.24 в 08:13

Шахматен турнир за купата на Община Ружинци организират в Дреновец

Първи шахматен турнир за купата на Община Ружинци ще се проведе в село Дреновец. Организатор е сдружение "Достоен живот 22". Турнирът ще е утре от 14 часа в салона на читалище "Христо Ботев", каза председателят на сдружението Николай Вецов .  "Главен организатор е нашето сдружение "Достоен живот 22" с помощта на Община Ружинци...

публикувано на 23.04.24 в 16:52

"Златните момчета" от Козлодуй с две европейски купи и бронзов медал

Спортен клуб "Златните Момчета" Козлодуй с отлично представяне на европейската купа по кикбокс в Пловдив. В състезанието, което участваха над 2000 спортисти от над 20 държави младите състезатели на треньора Георги Вачев спечелиха две европейски купи и един бронзов медал. Мартин Атанасов се справи с конкуренцията при 52 кг. деца, до 15 г. Той победи в..

публикувано на 23.04.24 в 13:30

"Монтана" и "Берое" излизат отново за титлата по баскетбол при жените

"Монтана" и "Берое" ще определят новия носител на титлата по баскетбол при жените в пети мач. Той е утре, от 18.30, часа в Стара Загора. В зала „Младост" снощи монтанчанки постигнаха успех с 89:88 точки след продължение и така изравниха серията 2:2 победи. До почивката "Монтана" владееше инициативата. С 5 точки преднина се оттеглиха..

публикувано на 23.04.24 в 12:49

"Монтана" остана без треньор, наследникът на Митов ще бъде обявен утре

Николай Митов и Монтана се разделиха по взаимно съгласие. Информацията потвърдиха от ръководството на тима.  С Митов си тръгват и неговия екип - помощник треньорът Радослав Вардаров, на вратарите Емил Михайлов и кондиционният специалист Антонио Кантарев.  Най-вероятно за изненадваща раздяла е повлияла загубата с 1:3 от Беласица /Петрич/, в събота, за..

публикувано на 22.04.24 в 13:03

Врачанско училище стана зонален първенец

Волейболистите на СУ „Козма Тричков" от Враца спечелиха зоналното първенство в надпреварата „Ученически спортни игри 2024" и ще представят Северозападна България на финалите при юношите от 11 и 12 клас.  Разпределението на медалите ще е между 1 и 5 май в Разград. За последната фаза от надпреварата се класираха 10 отбора от цялата страна. Волейболната..

публикувано на 22.04.24 в 12:52