Ученици от Видин посетиха винарска изба

Ученици от Професионална гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" Видин посетиха винарска изба "Две тополи" в село Неговановци. Поводът е Световната седмица на предприемачеството, а идеята-  да се запознаят с работния процес при произвеждането на божият..

публикувано на 19.11.19 в 17:20

Млада пианистка от Монтана с поредна международна награда

Младата пианистка Анна-Мария Арсенова от Монтана стана носител на поредна престижна награда. Ученичката от Природо-матаметическата гимназия вече е носител на три първи и едно трето място от национални конкурси, както и на специалната награда..

публикувано на 19.11.19 в 16:35

Човешки съдби във филма "100-годишна граница"

Днешната ни актуална тема е свързана със 100 години Ньойски договор и инициативата на Околобългарско за създаване на филм, свързан с Ньойския договор, наречен "100-годишна граница". Младите хора от Околобългарско и видинското момиче Антонина..

публикувано на 19.11.19 в 15:25

Войнишките паметници във Видин- кой да ги обгрижи?

За проблем с поддържането на Паметника на загиналите във Втората световна война , който се намира във Видин- в градинката зад Катедрален храм "Свети Вмчк. Димитър Солунски", ни алармираха от Областния съвет на ветераните от войните във Видин...

публикувано на 19.11.19 в 11:52

Д-р Петя Чавеева: Всяка жена има нужда от адекватна профилактика

Специалисти от Медицински комплекс "Д-р Щерев” София стартират редовни прегледи на пациенти от Видин. Всяка жена има нужда от адекватна профилактика, независимо от своята възраст, коментира по този повод извършилата първите вътреутробни операции в..

публикувано на 18.11.19 в 18:14

Да се пуши ли по заведенията?

От 2012 година влезе в сила забраната за тютюнопушенето в закрити обществени места. Често обаче сме свидетели на нарушаване на тази забрана.  Еколози и медици се обединиха в усилията си да стопират вредния навик поне на обществени места, каквито са..

публикувано на 18.11.19 в 16:37

Пет минути са необходими, за да извадим скица на имот

Онлайн системата към Агенцията по геодезия, картография и кадастър предлага опцията да кандидатстваш за скица. Процедурата отнема минути и спестява посещаването на гишета и часове на опашката.  Първата стъпка е да имаме сканиран нотариалния акт..

публикувано на 18.11.19 в 14:27

Училищна библиотека във Владимирово се нуждае от нови книги

От нови книги , с които да обнови наскоро реновираната си библиотека, се нуждае Професионална гимназия по транспорт "Владимир Минчев"- с. Владимирово . През лятото хореографът на местната Детска танцова формация (ДТФ) "Хорце" Зорница Карчева и..

публикувано на 18.11.19 в 13:04

Новите шофьорски курсове ще включват кормуване в мъгла, през нощта и на магистрала

Повече практика и по-малко теория за бъдещите шофьори. Това гласят промени в шофьорските курсове, разписани от образователния министър Красимир Вълчев. По промените е постигнато съгласие в междуведомствена работна група с участието на..

публикувано на 18.11.19 в 11:30

Човешките и божиите планове

Девета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че нашата грижа не трябва да бъде да събираме богатства на земята, чрез които да живеем доволно и охолно, и далеч от..

публикувано на 17.11.19 в 08:00