БНР има вече и мобилно приложение за Android

Българското национално радио вече разполага с официално мобилно приложение за смартфони и други мобилни устройства с операционната система Android. До дни безплатното мобилно приложение ще бъде достъпно и за потребителите на Аpple iOS, Blackbery   и..

публикувано на 20.03.14 в 15:04

Изложба под мотото „Позитивна медийна среда”

Ученици от НУ „И.Р. Блъсков” ще представят творбите си в Артсалона на Радио Шумен. Експозицията е част от проявите включени в проекта ”Насърчаване на ученето, чрез позитивна мейдина среда” -  Коменски, Реджио 2013-2015 г . , в който си партнират ЦДГ..

публикувано на 20.03.14 в 11:58

БНР ще представи пред българските медии звездите на Националния балет на Испания преди спектакъла им в София

Българското национално радио ще представи пред българските медии звездите на Националния балет на Испания и директорът на формацията - Антонио Нахаро, преди спектакъла им в София. Срещата с журналистите ще се състои на 24-ти март от 11: 00 ч. в „Медия..

публикувано на 20.03.14 в 11:35

„Велин Рок Блок” празнува брой № 1000 в ефира на Радио Пловдив

Двойна доза рок и метъл музика, нестандартни класации и интересни гости могат да очакват меломаните в навечерието на „Велин Рок Блок” № 1000 по Радио Пловдив. Юбилейното издание на най-дълголетното предаване за рок в българския радиоефир ще бъде с удвоено..

публикувано на 19.03.14 в 15:14

„Облачета ” в Артсалона на Радио Шумен

Радио Шумен и Виктория Ковчазова ви канят на промоцията на нейната първа авторска книга със стихотворения и гатанки за деца „Облачета”. Илюстрациите в изданието са дело на дъщерите  на автора – Славина и Димана Ковчазови. Редактор на изданието е проф...

публикувано на 18.03.14 в 14:14

Сдружение „Гаврош“ – Варна празнува своя 20-годишен рожден ден в Арт салона на Радио Варна

Сдружение "Гаврош" е неправителствена и нестопанска организация, създадена през 1994г. от група инициативни граждани от гр. Варна, загрижени за съдбата на децата, останали без дом и родителска грижа. На празника по случай юбилея гост беше и г-н..

публикувано на 15.03.14 в 12:53

JAZZiT започва с Васил Петров

"Музикална къща БНР" дава старт на второто издание на фестивала JAZZiT с концерт на Васил Петров, който ще се състои на 29-и април от 19:00 часа в столичната зала "България". Музикалното събитие е посветено на   Световния ден на джаза – 30-и април...

публикувано на 14.03.14 в 10:45

Ритъмът на Балканите – един музикален етнобутик

В Първо студио на БНР от 19 часа Оркестърът за народна музика – високопрофесионален образцов ансамбъл от солисти - майстори-инструменталисти, за пореден път ще предложи истински музикален празник - едно събитие, което ще оценят не само специалистите и..

обновено на 13.03.14 в 12:24

Отново качествен джаз в Първо студио на Радио Пловдив

Музикални срещи с творчеството на популярни и обичани артисти предстоят през април и май в Пловдив. Марио Станчев и Веселин Койчев, Мирослава Кацарова и Петър Салчев ще представят свои музикални проекти като част от програмата на пролетния сезон на „Камерна..

публикувано на 13.03.14 в 10:55

Ученици застават начело на Радио Пловдив за ден в инициатива на "Джуниър Ачийвмънт" България

За тринадесета поредна година Радио Пловдив ще участваа в инициативата "Мениджър за един ден", организирана от Джуниър Ачийвмънт България.  Инициативата в Пловдив ще премине под патронажа на кмета Иван Тотев. Десетки ученици ще прекарат един работен ден с..

публикувано на 12.03.14 в 07:31