Директорът на Радио Варна и кореспондентът на БНР с награди от БЧК

По случай Международния ден на червения кръст 8 май на официална церемония във Варна областният председател на БЧК Илия Раев награди изявилите се през годините доброволци и деятели на организацията. Сред наградените са директорът на Радио Варна..

публикувано на 08.05.14 в 20:42

Жребий за разпределението на участниците в диспутите по програма "Хоризонт" на 10 и 11 май 2014

П Р О Т О К О Л от заседанието на Временния оперативен щаб на БНР Днес, 8 май 2014 г., от 14 часа, на заседание на Временния оперативен щаб на БНР,   съгласно член 3.6.4 от Споразумението за реда и условията за отразяване в програмите на БНР..

публикувано на 08.05.14 в 16:55

Радио Варна с награда за отразяване на образованието във Варна

БНР -Радио Варна получи специална грамота, подписана от кмета на община Варна Иван Портних за доказан принос в отразяване на динамиката на варненската образователна система. Наградата бе връчена от директора на дирекция “Образование” към община..

публикувано на 08.05.14 в 15:46
Водещият на новото предаване

Радио Благоевград с ново предаване за джаз

Радио Благоевград стартира в навечерието на Международния ден на джаза ново предаване за джаз. Музикалното предаване "Джаз кафе" има за цел да популяризира  джаза и неговите направления – рагтайм, суинг, куул джаз, латино, фюжън, соул джаз, ейсид джаз,..

публикувано на 08.05.14 в 15:27

Президентът Росен Плевнелиев – патрон на честванията, посветени на 80-годишнината на БНР

Президентът на Република България Росен Плевнелиев е приел поканата на ръководството на Българското национално радио да бъде патрон на честванията, посветени на 80-годишнината на обществената медия. Това обяви Радослав Янкулов, генерален директор..

публикувано на 07.05.14 в 17:30

Александър Филев показва живопис в Културния център на Радио Пловдив

Изложба на Александър Филев ще бъде открита  в Културния център на Радио Пловдив на 08 май от 18 часа. С нея художникът отбелязва и  67-я си рожден ден.  Почти всички творби в експозицията се показват за първи път. Между сюжетите се  откроява картината,..

публикувано на 07.05.14 в 16:17

Открито студио на Радио Варна за Международната регата SCF Black Sea Tall Ships

Радио Варна е официален медиен партньор на Международната регата SCF Black Sea Tall Ships 2014. За дните на регатата медията е изнесла свое открито студио във фестивалната зона на това престижно международно събитие. Студиото се намира непосредствено до..

публикувано на 30.04.14 в 17:41

80 години Българско национално радио – „Властелинът на ефира“

Радиото с традиция и бъдеще вече е в юбилейната си 80-а година. Искаме да Ви разкажем една 80 -годишна приказка и да Ви представим интересната и амбициозна програма от инициативи и събития!  Започваме на 7 май – Деня на радиото и телевизията в..

публикувано на 30.04.14 в 16:41

"Европа пее" в ефира на БНР и БНТ

На 9-и май, когато отбелязваме Деня на Европа, Българското национално радио и  Българската национална телевизия ще излъчат концерта "Европа пее".  Събитието  ще започне в 22:20 ч. българско време. На изградената грандиозна сцена на площада пред Виенското..

публикувано на 30.04.14 в 11:43
Книгата бе представена от рецензента й проф., д-р Георг Краев

Арт салонът на Радио Благоевград бе домакин на премиерата на книгата "Да последваш тюлена монах" на Росица Йосифова

Премиерата на книгата с пътеписи "Да последваш тюлена монах" и срещата с автора Росица Йосифова и рецензента проф. Георг Краев се превърна в истинско пътешественическо преживяване за публиката. Пътешествие не само из екзточните места, увлекателно описани от..

публикувано на 29.04.14 в 14:54
Подкасти от БНР