Студенти бяха репортери, тонрежисьори и музикални редактори в Радио Пловдив

БНР - Радио Пловдив продължава работа по проекта на МОН "Студентски практики”, който се реализира по ОП "Развитие на човешките ресурси” и е съфинансиран от Европейския социален фонд. Първата група от студенти от ПУ "Паисий Хилендарски” работиха с екипа на..

публикувано на 15.01.14 в 16:46

Йордан Дафов дирижира Радиосимфониците

На 17-и януари, петък, Радиосимфониците свирят под палката на Йордан Дафов. Концертът в зала "България" от 19:00 часа е посветен на 80-годишнината от рождението на проф. Иван Спасов. На рождената дата на композитора, който е емблематичното име за..

публикувано на 15.01.14 в 13:54

Радио София посвещава музикален ден на Гого от "Тоника"

Радио София - БНР ще посвети петъчната си музикална програма на Гого от "Фамилия Тоника", който почина на 10-и януари. На 17-и януари всеки час от програмата на радиостанцията ще започва с по една емблематична песен на музикалната формация.  Посвещаваме..

публикувано на 15.01.14 в 12:51

Клавирен концерт на Симеон Гошев е първото събитие в културния афиш на Радио Благоевград за 2014-а

Първото събитие в палитрата от културни събития на Радио Благоевград за 2014 година беше забележителен концерт на младия пианист Симеон Гошев, който въпреки младостта си - само на 23 години, остави публиката без дъх с майсторството, което показа в..

обновено на 13.01.14 в 11:36

БНР обявява конкурс за заемане на длъжността „главен редактор" на „Интернет радио Бинар"

Българското национално радио обявява конкурс за заемане на длъжността "главен редактор" на Главна редакция "Интернет радио Бинар". Задължения на заемащия длъжността: -   Да ръководи, организира, координира и контролира цялостната дейност..

публикувано на 13.01.14 в 11:19

Радио Пловдив организира Коледен фолклорен концерт

Коледен фолклорен концерт организира Радио Пловдив на 20-и декември – Игнажден, от 19 часа. В продължение на два часа в Първо студио на радиото ще свирят и пеят оркестър "Родопи" с ръководител Борис Христов, Калоферските гайди с участието на..

публикувано на 19.12.13 в 11:30

БНР поздравява радиослушателите в Европа с уникални фолклорни ритми

БНР ще поздрави радиослушателите в Европа с уникалните фолклорни ритми в музиката на Георги Андреев, Костадин Генчев, Димитър Христов и други български композитори в изпълнение на виртуозите от Оркестъра за народна музика на БНР...

публикувано на 18.12.13 в 16:00

Благотворителен концерт за децата от Дом "Олга Скобелева" в Радио Пловдив

Благотворителен концерт за децата от Дом "Олга Скобелева" организира тази вечер Радио Пловдив. Коледен подарък за тях ще бъдат изпълнения на вокалната формация "Омайниче". Около елхата в Първо студио на Радиото песни за Рождество ще изпълнят и децата..

публикувано на 18.12.13 в 12:55

Емил Табаков и Радиосимфониците посвещават концерт на Александър Владигеров

Радиооркестърът с диригент Емил Табаков посвещава концерта си на 20-и декември, в зала "България" на 80-годишнината от рождението на известния български композитор, диригент и пианист Александър Владигеров. По време на традиционния си петъчен..

публикувано на 17.12.13 в 15:35

"Club Beats" на БНР представя Епизод 100 и празнува с парти

На 15-и декември 2013-а година (неделя) най-слушаното българско предаване за клубна електронна музика „Club Beats“, което се излъчва всяка неделя на вълните на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио, ще отбележи юбилейния си Епизод..

публикувано на 14.12.13 в 15:45