Генералният директор на БНР Радослав Янкулов е избран за вицепрезидент на "Евранет Плюс"

Генералният директор на Българското национално радио Радослав Янкулов бе избран за вицепрезидент на европейската радиомрежа "Евранет Плюс". Решението беше взето на заседание на Генералната асамблея на организацията в Маракеш, Мароко, днес.  Избирането..

публикувано на 11.03.14 в 13:31

Музикална премиера в Първо студио на БНР

На 12 март от 19 часа в Първо студио на БНР ще прозвучи за първи път пред софийската публика камерното произведение на Йордан Дафов „Песни без думи“ за кларинет, виолончело и пиано. Творбата е написана специално за музикантите Росен Идеалов, Георгита..

публикувано на 07.03.14 в 13:27

Хорова сакрална музика в Първо студио на БНР

Смесеният хор на БНР кани почитателите на хоровото изкуство на концерт в Първо студио на Българското национално радио, който ще се състои на 7-и март, петък, от 19:00 часа. Диригент на сакралната музикална вечер ще бъде Румен Райчев. Мотетът Beatus Vir..

публикувано на 06.03.14 в 17:16

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград представиха филма "Опиянението на един град"

Радио Благоевград беше организатор и домакин на представянето на документалния филм "Опияненението на един град" и среща с творческия екип. Филмът разказва за кукерския празник Старчевата в квартал "Вароша", град Разлог. Това е едно художествено проникване..

публикувано на 06.03.14 в 15:44

БНР показва свободата в картини на ученици

Изложба на 30 картини на ученици от Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" по проект "Европа за мен" могат да бъдат видени в мраморното фоайе на Българското национално радио до края на март. Те са от конкурса "Моята европейска идея",..

публикувано на 06.03.14 в 14:19

"Срещите" на Радио Пловдив празнува 15 години в ефир

Публицистичното предаване на Радио Пловдив „Срещите” отбелязва своята 15-а годишнина.  "Срещите" е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на двайсетото и двайсет и първото столетие. Тематичната му насоченост обхваща..

публикувано на 06.03.14 в 12:26

Списанието на БНР „Zoom Bulgaria” с премиера в Лондон

Първият брой на списанието на Българското национално радио „Zoom Bulgaria” направи своята премиера зад граница, като радио изданието бе представено на страниците на лондонския вестник „Kensington and Chelsea Today“.  На три страници на вестника,..

публикувано на 05.03.14 в 12:37

„Моята европейска идея“ – изложба в БНР на творби на ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“

„Моята европейска идея“ е името на изложбата, която отваря врати на 6 март в мраморното фоайе на Българското национално радио. Експозицията включва творби на ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ и е реализирана от..

публикувано на 05.03.14 в 11:52

51-та щафетна обиколка на Радио Варна

Тази година най-масовата спортна проява в морската столица е посветена на Националния празник на Република България - 3 март, и на две кръгли годишнини - 90 години лека атлетика във Варна и 80 години Радио Варна. В надпреварата участваха 60 отбора,..

публикувано на 04.03.14 в 11:13

Ритъмът на Балканите

Българското национално радио представя концерта "Ритъмът на Балканите". Ще имате възможност да чуете Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов и виртуозните ни гост-солисти от Гърция – Матюс Цахаридис, Молдова – Марин Герас, Турция –..

публикувано на 28.02.14 в 17:01