Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мишо Гръблев представя книгата си "Как да стана радиоводещ" в Първо студио на Радио Пловдив

Премиерата на дебютната книга "Как да стана радиоводещ" на колегата от Радио Пловдив Мишо Гръблев е в сряда, 12-и февруари, от 18.30 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Книгата ще представи Велин Станев.

"Как да стана радиоводещ" събира ежедневния опит на автора в жив радиоефир. Книгата дава ценни съвети за професията, аудиторията и предаванията, за магията на радиото. В нея има съвети и теоретични формулировки, родени от реалната практическа работа. Изпълнена е с истински автобиографични истории от живота на автора. "Как да стана радиоводещ" вече се продава в книжарниците на "Сиела" в мол "Пловдив" и "Хермес" на Главната улица.

Мишо Гръблев има 18-годишен опит като радиоводещ първо в Радио "Веселина" (1996-2000), а от 2000-а година - в Българско национално радио - Радио Пловдив. Автор е на ежедневното предаване "13-ият час", което води вече 13 години. През 2008-а година създава предаването "Клуб Неделя", в което през различните години преминават всички значими събития и представители на културния и публичен живот на града и страната. Мишо Гръблев е водещ и на предаванията "По първи петли" по програма "Хоризонт" и "Заедно след полунощ" по програма "Христо Ботев". Продуцент е в Радио Пловдив на "Развлекателни и нощни предавания". От две години Мишо Гръблев е и телевизионен водещ в националното предаване "Добро утро с БНТ 2". Снимка

Като писател той дебютира с кратки разкази. През 2012-а година разказът I Told You So! ("Нали ви казах!") печели първа награда на конкурса на Българска национална телевизия за кратък разказ. Издателство "Ентусиаст" го включва в сборника с нова българска фантастика - "Скакалци в програмата". През 2013-а година друг негов разказ - "Шесто чувство", печели първа награда в конкурса за кратък фантастичен разказ на името на Агоп Мелконян.

Мишо Гръблев се занимава и с преподавателска дейност от 2001-ва година. През 2004-а година основава Учебен център "Образование за всички", където подготвя седмокласници и кандидат-студенти по български език и литература. През 2007-а година създава уеб сайта "Български образователен портал" (www.obrazovanieto.com). През 2009-а година сайтът печели първа награда на конкурса "Най-добър млад предприемач" на Община Пловдив с проекта за онлайн училище, който е осъществен на следващата година. От 2013-а година Мишо Гръблев е "ментор" по програмата на Министерството на образованието и науката за студентски практики и помага на бъдещите радиожурналисти в работата.

Мишо Гръблев е магистър "Славянска филология" и има специализация "Журналистика".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!