Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ефира на "Хоризонт" стартира студентско предаване "Нощен екипаж"

Датата е 14 февруари, ден посветен на виното и любовта, наситен с много емоции и трепети. Ден, в който студентите на стаж в Музикална редакция на програма „Хоризонт“ избраха да стартират своето предаване, озаглавено „Нощен екипаж“. За първи път Българското национално радио дава възможност на студенти да се докоснат до работата в ефир и сами да се впуснат в изследване на тази територия.

Рафаела Косева, Константин Кучев, Анна-Мария Йорданова и Станислав Календарски са част от екипа, който има нелеката задача да създаде свое собствено предаване в националния радиоефир. С много ентусиазъм и усилена работа пилотното им предаване беше излъчено в ранните часове на днешния ден. Всички те учат в различни ВУЗ-ове и разнообразни специалности, но това което ги обединява е проектът „Студентски практики“ финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ и съфинансиран от Европейския социален фонд. Програма с която БНР си партнира и дава възможност на будните български студенти да се развиват.

С общи усилия и много работа, слушателите на програма „Хоризонт“ тази нощ чуха първото издание на „Нощен екипаж“, в което студентите се представиха, поговориха си за 56-тата Грами церемония и пуснаха любими свои парчета. Освен всичко това Косьо, Рафаела и Анна-Мария имаха честта да вземат първото си интервю от успешната българска певица Рут Колева. Поговориха с нея за предстоящите и събития – живо участие в BBC London, издаване на албума й в три континента, промоция на нов видеоклип и още куп вълнуващи събития, за които може да чуете в цялото интервю, качено на сайта.

В тематиката на днешния ден  в предаването беше включена и анкета, направена сред случайни минувачи на тема „Съществуват ли Ромео и Жулиета в наши дни“. Изключително цветни и забавни отговори получи репортерът Константин Кучев.

В тези 60 минути, с който студентите разполагат, възнамеряват да включват много музика, интересни новини и събеседници, които също като тях влагат цялата си енергия в нещо, за което си струва българския слушател да чуе.  Може да ги слушате всеки вторник и петък между 3 и 4 сутринта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!