Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е последният ден от първия етап на проекта "Училище за радио"

Днес е последният, четвърти ден от първия етап на проекта "Училище за радио“, който Българското национално радио реализира съвместно с Медийната академия на Европейския съюз за радио и телевизия. 11 журналисти и редактори от БНР се обучават как най-ефективно да предадат професионалните си умения на по-млади колеги.

10-минутни презентации на английски, последвани от дебати, организация на симулационни, ролеви и групови упражнения и техники за обратна връзка с цел по-висока ефективност - са само част от практическите умения, които за четири дни придобиха обучаващите се за лектори в училище за радио. Че курсът е полезен, казва един от участниците в него, Савина Спасова от "Хоризонт":

Самият курс има доста практическа насоченост. Има много периоди, в които лекторът оставя ние да измисляме задачи или да изпълняваме поставените от него задачи, което правим с удоволствие и това е също много полезно за нас.

Лектор тази седмица е Фредерик Франц, преподавател в медийната академия на EBU.

Основната цел на курса е по-младите журналисти в БНР да почерпят от знанията на техните по-опитни колеги, които са топ журналисти тук и по този начин да се усъвършенстват на работното си място. Правили сме подобни проекти и в Алжир, и в европейски държави, но акцентът там е бил върху редакционни принципи и прилагането им в съответните държави.

Проектът "Училище за радио" е в шест етапа. В края на март предстои втори семинар с лектор от училището по журналистика в Монпелие. Специален гост тогава ще бъде Клаудио Капон, вицепрезидент на EBU, който ще връчи дипломите на участниците в курса.

Проектът "Училище за радио" се осъществява с финансовата подкрепа на програмата за партньорство на ЕС за радио и телевизия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!