Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Списанието на БНР „Zoom Bulgaria” с премиера в Лондон

Първият брой на списанието на Българското национално радио „Zoom Bulgaria” направи своята премиера зад граница, като радио изданието бе представено на страниците на лондонския вестник „Kensington and Chelsea Today“. 

На три страници на вестника, който е с тираж 25 000, читателите в британската столица ще получат интересна информация за програмите на БНР и България. Голяма част от материалите са препечатани от списанието „Zoom Bulgaria” или се основават на излъченото съдържание в програмите на Радио България.

В мартенския си брой лондонският „Kensington and Chelsea Today“ представя българската традиция, посветена на мартеницата, интервю с композиторката Добринка Табакова и материал, посветен на Националния празник 3-ти март. Наред с ексклузивното интервю с българския посланик в Обединеното Кралство - Н.Пр. Константин Димитров, са поместени и портрети на българи, постоянно живеещи в Лондон. Между тях са Георги Янев – собственик на култово заведение в световния мегаполис и младата художничка Паола Минеков.

Световната премиера в Лондон на списанието на БНР „Zoom Bulgaria” предизвика огромен интерес сред аудиторията в Обединеното Кралство. Редакционният екип се радва на огромния брой електронни писма. Вторият брой на списанието вече е в печат, като има специални материали, посветени на оперната легенда Борис Христов, красотата на Родопите и българското вино.

Издател на „Zoom Bulgaria” e Радио България. Списанието е пълноцветно месечно издание на английски език във формат 32 страници. „Zoom Bulgaria” е насочено към англоговорящите гости и туристи в страната ни, на които ще бъде предложена разнообразна информация и новини. На страниците на уникалното издание на БНР се публикуват излъчените материали в звуковите файлове на световната интернет програма на обществената медия - Радио България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!