Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералният директор на БНР Радослав Янкулов е избран за вицепрезидент на "Евранет Плюс"

Снимка: БГНЕС

Генералният директор на Българското национално радио Радослав Янкулов бе избран за вицепрезидент на европейската радиомрежа "Евранет Плюс". Решението беше взето на заседание на Генералната асамблея на организацията в Маракеш, Мароко, днес. 

Избирането ми за вицепрезидент на "Евранет Плюс" е голямо признание за БНР. Това е висока оценка на европейските ни партньори и колеги за професионализма и водещата роля на медията като информационен лидер, коментира Янкулов минути след избора. 

БНР се присъедини към "Евранет Плюс" през април 2013-а година, като медийният проект е петгодишен. Всеки месец обществената медия излъчва в програмите си специални рубрики с обща продължителност над 400 минути - с новини, интервюта и коментари за европейските институции и тяхната дейност.  Радиомрежата "Евранет Плюс" се състои от 15 водещи обществени и частни оператори в рамките на Европейския съюз, достигащи до аудитория от над 20 милиона слушатели ежедневно. "Евранет Плюс" предлага уникална възможност за отразяване на работата на ЕС и внася изцяло ново измерение в представянето на важните за Европа теми на различните платформи, които ползва днес радиото.

Целта на "Евранет Плюс" е да се повиши осведомеността на гражданите на ЕС и да се стимулира обменът на мнения по различни теми.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!