Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сесилия Атиас (Саркози) и медицинските сестри от процеса в Либия дават пресконференция в БНР

| обновено на 26.03.14 в 14:24
Снимка: агенция „Енфлюанс”

Бившата първата дама на Република Франция г-жа Сесилия Атиас (Саркози) пристига в София, за да се срещне с медицинските сестри от процеса в Либия. Срещата е със съдействието на журналистката Мария Димитрова-Пишо от Радио България.

Петте несправедливо осъдени българки от режима на Кадафи - Валя, Валентина, Снежана, Нася и Кристиана от години изразяват желанието си да благодарят лично на Сесилия Атиас на българска земя. С посредничеството на Радио България дългоочакваната и емоционална среща ще се осъществи.

В специално интервю за Радио България Сесилия Атиас заяви: С много вълнение очаквам и аз да се срещна с тях. Не съм ги виждала от тогава. След кацането на самолета в София предпочетох да ги оставя в прегръдките на техните близки и да се оттегля, отлетях набързо. И сега очаквам тази среща с радостно вълнение. Благодаря ви за поканата да дойда в София.

Пресконференцията на Сесилия Атиас и медицинските сестри ще се състои на 27-и март в Медия център БНР - бул. „Драган Цанков” № 4 от 13:30 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!