Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио София с кампанията "Деца като цветя"

"Деца като цветя" е името на инициативата, която Радио София посвещава в подкрепа на деца с аутизъм и дислексия. На 13-и април, когато празнуваме най-красивия пролетен празник - Цветница, столичната програма на БНР ще подари специално празненство на малчуганите. Те ще гостуват в Българското национално радио, където точно в 12 часа ще започне организираният за тях детски празник, който ще им подари един незабравим ден.

Инициативата на Радио София "Деца като цветя" е израз на позицията на Българското национално радио като социално отговорна медия, да бъде припомнена важната роля на медиите за формиране на позитивна нагласа към случващото се около нас и да бъде излъчено посланието: "Всяко дете заслужава внимание, обич и грижа!".

По последни данни, в нашата страна близо 140 хиляди деца страдат от аутизъм или дислексия, а в света едно на всеки 150 деца е засегнато от тези проблеми. Екипът на Радио София, подкрепен от специалисти, приятели, партньори и родители, се обедини около идеята да изпълним неделния ден на дузина такива деца с много любов, цвят, музика, настроение, забавни игри и подаръци, посочи Митко Димитров – директор на Радио София. Организираме инициативата "Деца като цветя" точно на Цветница, защото нашето радио винаги се е стремяло да покаже, че е позитивно и не само отразява, но и организира положителни събития... Всяко дете е уникално в своето развитие. С тържеството, което сме подготвили за децата с аутизъм и дислексия от Център Логос АБВ, бихме искаме да изразим уважение към техния специфичен свят и да ги зарадваме, защото те са деца като всички останали - имат нужда от внимание, грижа и обич. Те също са част от бъдещето на България, отбеляза Митко Димитров.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!