Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щафетна обиколка на Българското национално радио

На 10 май - неделя ще се проведе ежегодната щафетна обиколка на Българското национално радио. Тази година тя е посветена на 80-годишнината на най-старата и авторитетна национална медия.

РЕГЛАМЕНТ

Дата: 10 май 2015 г.

Техническа конференция: 10,30 ч. в двора на БНР.

Старт: 11.00 часа пред бариерата на централния вход на БНР.

Финал: краят на алеята пред конна база - парк „Борисова градина“, която излиза на бул.„Драган Цанков“.

Формат: щафетната обиколка е с обща дължина 800 метра, разпределени на четири поста по 200 метра.

Регламент: ще бъдат сформирани отбори от по 4-ма участника, като всеки от тях ще пробяга по 200 метра. Всеки отбор ще бъде съставен от един гост - известен атлет, обществена личност и др., и трима участника от съответната категорията. Ще бъдат сформирани 7 или 8 категории участници. Във всяка категория ще участват най-много 6 отбора.

Участници: в щафетната обиколка на Българското национално радио могат да участват само поканени участници, над 18 годишна възраст. Във връзка с това до служителите на БНР, до медиите, корпоративните клиенти, институции и др. ще бъдат изпратени покани, които следва да бъдат потвърдени в срок до 23.04.2015г. на имейл адрес: stoykova.s@bnr.bg  или на тел. 93 36 358.

Категории:

1.Отбори на БНР

2.Отбори на РРС-та на БНР

3.Отбори на електронните медии

4.Отбори на печатните медии

5.Отбори на корпоративни партньори на БНР

6.Отбори на известни лица, свързани с Радиото.

7.Отбори на институции.

8.Други

Съдии: от Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/

Трасе: общо 800 метра, маркирано с червено-бели ленти. Предаването на отделните постове в щафетата е както следва:

- първи 200 метра - от бариерата пред централния вход на Радиото на булевард „Драган Цанков“№4 в посока Телевизионната кула, се завива в ляво покрай автокъща „Капитолия“. Между двата „легнали полицаи“ щафетата се предава от първи пост на втори пост.

- втори 200 метра - от двата „легнали полицаи“ след автокъща „Капитолия“, трасето продължава в посока комплекс „Спортна София“. При спортния комплекс се прави ляв завой и 32 метра след завоя, втори пост предава щафетата на трети пост. 

- трети 200 метра - от предаването на трети пост по алеята обхождаща комплекс „Спортна София“, се продължава направо и в края й се завива в ляво, в посока конна база - парк „Борисова градина“. В началото на живия плет, който е в ляво на алеята, трети пост предава щафетата на четвърти пост.

- четвърти 200 метра - трасето продължава от началото на живия плет до края на алеята пред конна база - парк „Борисова градина“, която излиза на бул.“Драган Цанков“. Участниците финишират при асфалтовия надпис “300“.

Класиране: отборите, дали трите най-добри времена във всяка от категориите, се класират съответно на първо, второ и трето място.

Награди:

- 25 награди за отборите, класирали се на първите места.

- 25 награди за отборите, класирали се на вторите места.

- 25 награди за отборите, класирали се на третите места.

Всички участници в щафетната обиколка на Българско национално радио ще получат грамоти в края на състезанието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!