Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ отложи гласуването на отчета на БНР

Съветът за електронни медии отложи гласуването на отчета на Българското национално радио поради намаления си състав. От заседанието, на което трябваше да бъде прието свършеното  за изминалите 6 месеца в БНР, описано в 50 страници, отсъстваше Иво Атанасов.

„Радиото се управлява добре, с перспектива, разум и експертно“ е квинтесенцията на отчета. „Хоризонт“ продължава да е стандарт за информираност и актуалност, но продължава да развива и свои линии на теми за дискусия в различни области. „Хоризонт“ демонстрира капацитета си през кризи, не пропусна важни годишнини, продължи да създава свои музикални събития. Рейтингът на програмата е 17,9% (януари-март), 18,7% (април) и 20,2% (юни) в сравнение на средноседмичната аудитория на водещите радиостанции у нас, според измервания на международната агенция за маркетингови изследвания „Ипсус“. Изводът е, че конфликтът в БНР не е повлиял на слушаемостта на програмите, е отчетено пред СЕМ.

„Христо Ботев“ остава културният локомотив в ефира – с традиционните си концерти и предавания, но и с нови конкурси. БИНАР увеличава аудиторията за стриймовете 10 пъти – 1,6 млн. посетители. Във Facebook има 1,5 млн. споделени публикации, в You tube – 160 хил. гледания. Регионалните радиостанции в Благоевград, Варна, Видин и Шумен се слушат все повече и то предимно сред младите.

Приходите от реклама в БНР са се увеличили с 276 хил. лв от предходния период, от съвместни проекти  и от концертна дейност – почти два пъти повече. „Финансовото състояние на БНР е много добро и стабилно. За първи път от много мандати насам радиото няма неразплатени задължения“, се казва в отчета, което е резултат на правилната финансова политика и качественото управление от ръководството.

„В обстановката в Радиото все още има известно напрежение и климатът, особено в някои структури, не е приятен. Но категорично трябва да заявим, че нито обстановката, нито климатът, а още по-малко резултатите от работата ни говорят за „криза“, се казва в отчета.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!