Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симфоничният оркестър на БНР свири с пианистката Маргарита Илиева

Симфоничният оркестър на Българското национално радио ще представи „Адажио“ от Красимир Кюркчийски, Концерт за пиано и струнен оркестър от Алфред Шнитке и Симфония №12 ре минор, опус 112 „1917 година“ от Дмитрий Шостакович на 20-и ноември 2015-а г. от 19 ч.

В столичната зала „България“ произведенията ще прозвучат под диригентството на Емил Табаков. СнимкаСолист ще е Маргарита Илиева. Това е музика, която не може да те остави безразличен!, казва младата и талантлива пианистка за произведението на Шнитке.

Маргарита Илиева развива успешна кариера и преподава в НМА „Панчо Владигеров“. Участието й в различни национални и международни конкурси й донася многобройни награди. Има множество концертни изяви в България и в чужбина – Париж, Женева, Виена, Кьолн, Блумингтън ( САЩ), както и участия във фестивалите ppIANISSIMO, “Аполония”, “Нова българска музика” , „Варненско лято” и др. Записвала е за WDR – Кьолн, БНР, БНТ.

Пианистката се е изявявала в различни формации и камерни ансамбли, сред които особено място заема работата й в ансамбъла за съвременна музика MusicaNova с ръководител и диригент Драгомир Йосифов. Направила е множество световни и български премиери на солови и камерни произведения на композитори от ранга на Васил Казанджиев, Юлия Ценова, Емил Мирчев, Александр Мастранджело, Бенямин Юсупов, Гунар де Фрумери, Александер Вагендристел, Роланд Фрайзитцер и много други.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!