Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Краси Алексиева представя "Пътят на художниците - 2" в Културния център на Радио Пловдив

Премиера на книгата на Красимира Алексиева,  "Пътят на художниците - 2" ще се състои в Културния център на Радио Пловдив на 16 октомври, вторник, от 18 часа.  в Културния център на Радио Пловдив.Красимира Алексиева. 

"Пътят на художниците - 2" включва есета за 26 български творци, сред които Ставри Калинов, Бисер Дамянов, братята Крикор и Мъгърдич Касапян, Димитър Чонов и Владимир Генадиев. Луксозното издание е на български и английски език и е богато илюстровано.

Изданието е на ИК „Ракурси”.  То е луксозно, голямоформатно, на български и английски език, 124 стр., с 276 илюстрации. Включва художествени есета за 26 български творци.

"Пътят на художниците - 2" ще представи доц. Владимир Янев.

За автора:

Красимира Алексиева е родена в София. От 05 септември 1995 година, заедно със сина си Сим Алексиев, е ръководител на галерия „Възраждане“ - Пловдив към читалище „Възраждане“ в Стария град. 

Под нейно ръководство са открити 400 изложби на автори от цяла България и чужбина. За дейността с галерията Красимира Алексиева и Сим Алексиев са отличени с наградата - скулптура „Полет над Пловдив“, връчена в Нощ на музеите и галериите, 2006 от КЦМ-Пловдив.

Галерия „Възраждане“ е удостоена със златна значка „Златна книга“ и специален сертификат за почетен статут на институция с висок престиж и обществено признание в областта на културата през 2010 г. Наградата се дава от Съвет на европейската научна и културна общност - официално представителство в София.

Красимира Алексиева е автор на дванадесет есета за художници, представени в сп. „Европа“ (броеве - 2002 до 2009 г.) и седемнадесет критични есета в седемнадесет броя албуми и каталози, издадени от галерия „Възраждане“.


Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия