Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клавирно матине с Марио Ангелов на 12 май, неделя, в Първо студио на БНР

Марио Ангелов

Рецитал на пианиста Марио Ангелов ще зарадва почитателите на класическата музика на 12 май, неделя, от 12.00 ч. в Първо студио на БНР. Входът за клавирното матине е с покани, които можете да получите на входа на Българското национално радио преди концерта.

Марио Ангелов ще изпълни познати и обичани произведения за пиано: Соната в до от Хайдн, Прелюд и Фуга в до диез-минор от Бах, Соната KV. 545 от Моцарт, Хроматична фантазия и Фуга от Бах и Соната оп. 13 от Бетовен. В Първо студио на БНР Марио Ангелов ще изпълни и своя преработка за соло пиано на Фуга из Сюита в старинен стил за цигулка и пиано от Алфред Шнитке. Дни по-късно, на 17 май в зала „България“, Ангелов ще солира и в Сюита из музиката на филма „Мъртви души“ на Шнитке в концерта на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин.

Музикант с брилянтна техника и стилна интерпретация, Марио Ангелов е търсен участник в престижни национални фестивали и на международните сцени. Дългогодишен пианист в Симфоничния оркестър на БНР, Ангелов е изпълнител с безброй студийни записи във всякакви формати, а репертоарът му включва произведения от барока до музика на ХХ в.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!