Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР Варна посреща лятото с концерт в Морската градина на 16 юни

БНР Варна организира концерт на открито в Морската градина на града на 16 юни от 19.00 ч.

В концерта ще участват солисти от Симфоничния оркестър на БНР и възпитаници на Националното училище по изкуствата „Добри Христов”. 

„Събитието е част от честването на 85 годишнината на медията, чиито рожден ден е на 9 декември т. г. За първи път решихме да посрещнем лятото със съгражданите си и с гостите на Варна с голям концерт от класическа музика“, каза директорът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева.  Тя уточни, че желанието на хората от екипа на радиото е да съчетаят таланта на варненските деца с този на едни от най-изявените музиканти в България - Стефания Янкова – водач на виоли в Симфоничния оркестър на БНР, Елена Ганова – цигулка и Кристиян Калоянов – кларинет.

На една сцена (с внушителните размери 12/8 м.) всички те ще представят заедно класически и  популярни произведения на Моцарт, Брамс, Бизе, Шостакович и др. Ще звучи и популярна филмова музика.

„Още веднъж бихме искали да подчертаем значимостта на обществената мисия на Българско Национално Радио“, заяви г-жа Чешмеджиева.

 Всеки месец в празничната за Радио Варна 2019-та година медията организира специално събитие - фолклорни, класически и джаз концерти, спортни състезания, детски празници, рождени дни на емблематични предавания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!