Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живко Петров представя "ТЕN" в Първо студио на Радио Пловдив

Новият солов албум на Живко Петров "ТЕN" ще бъде представен в Първо студио на Радио Пловдив в рамките на "Камерна сцена Пловдив". Концертът на талантливия джаз пианист е на 30 октомври, сряда, в 19.00 часа и ще бъде излъчван и на фейсбук страницата на Радио Пловдив. 

Четири години след дебютния си соло пиано албум "After 4" Живко Петров издаде втория си солов проект – "TЕN", кръстен на броя на пиесите, включени в диска. 

Докато "After 4" беше поклон и обяснение в любов към големите майстори на класическата музика, то "TЕN" е споделяне на моменти от личната история на един от най-добрите български джаз музиканти.

Уменията на Живко като инструменталист и композитор отдавна будят възхищение и уважение, а записите в проекта ясно дават представа какво го откроява. Живко притежава редкия талант да отсява есенцията на своите идеи и да я превръща в музика от най-концентриран и смислен вид. 

"TЕN" включва 10 композиции, които могат да се слушат и като части от едно цялостно произведение. Пиесите са плод на лични преживявания от последната една година и разказват истории за лятото, града, любовта, удоволствието от музиката и живота... 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!