Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Hayes & Y са големият победител в конкурса „Пролет“ на БНР

Групата ще представи страната на фестивала „Евросоник“ през 2021 г.

Hayes & Y
Снимка: Ани Петрова

Hayes & Y са победителите  в конкурса „Пролет 2020“ на Българското национално радио.  Песента им „Call The Policе“ спечели Голямата награда – участие във фестивала „Евросоник 2021“ в Грьонинген, Нидерландия. Автор на музиката и текста е Благослав Анастасов, аранжиментът и изпълнението са на Hayes & Y.

Победителят сред 13-те песни-финалисти в 51-то издание на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет” беше определен от селекционна комисия от музикални редактори от Българското национално радио.

Те избраха и носителя на Специалната награда за дебют, която тази година получава Александър Георгиев (A.L.E.K.S), автор и изпълнител на песента „Paradise with you“.

Професионално жури в състав Кирил Маричков, Етиен Леви, Милен Кукошаров, Антони Дончев, Красимир Куртев, Мирослав Иванов и Станислав Сланев – Стенли определи носителите на паричните Първа и Втора награда.

Първа награда спечели песента „Phoenix“, изпълнена от група „Casual Threesome“ по музика, текст и аранжимент на Иван Иванов.

Втора награда професионалното жури определи за песента „Call The Policе“ на Hayes & Y.

Наградата на слушателите с максимален брой гласове получи песента „Насаме с любовта“, изпълнена от Маргарита Хранова по музика и аранжимент на Милен Македонски и текст на Явор Кирин.

Традиционният галаконцерт на финалистите с връчването на наградите ще се състои по-късно през годината.

Песните-финалисти и победители в конкурса „Пролет 2020“ за нова българска поп и рок песен на БНР можете да чуете на: https://bnr.bg/prolet/page/dai-svoia-glas

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!