Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пощенска карта беше валидирана по повод 60-та годишнина на Детския радиохор

Снимка: Ани Петрова

Валидиране на специална Пощенска карта и печат „60 години Детски хор на БНР“ се състоя в Световния ден на музиката пред Регионалния исторически музей София. Диригент Венеция Караманова, заместник-министър Андреана Атанасова и директорът на Български пощи Деян Дънешки сложиха първия печат върху Пощенската карта.

Венеция Караманова, Андреана Атанасова и Деян Дънешки сложиха първия печат върху Пощенската карта

 Дизайнът е дело на младата художничка Омана Кацарска.

Омана Кацарска и Венеция Караманова

В изказването си маестра Караманова подчерта, че „вече 60 години децата на Радиохора представят красотата на българската песен в Европа и по света. А тя, песента, събира хората заедно и преминава граници като език, култура и раса. Затова и Детският радиохор е посланик на европейската култура“.


Заместник-министър Андреана Атанасова припомни, че „в българското маркоиздаване има своеобразна поредица, посветена на Българското национално радио. За най-старата у нас електронна медия,  през годините са отпечатани общо осем пощенско-филателни издания, първото от които през  1947 година. Знаем, че с подходяща подготовка човешкият глас може да надмине по изразителност и красота и най-изтънчения инструмент. Бих искала да поздравя ръководството на БНР за последователността, с която подкрепя развитието на талантите.“  

След церемонията певците от Детския радиохор поздравиха гостите на събитието с изпълнения на живо.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!