Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биг бендът на БНР чества 60-годишнината на Христо Йоцов с авторски концерт

Концертът е на 12-и ноември в Първо студио

Христо Йоцов

Биг бендът на БНР ще чества 60-годшнината на Христо Йоцов с концерт на 12-и ноември, четвъртък, от 19.00 ч. в Първо студио на Националното радио. Авторският концерт на един от най-ярките музиканти в съвременния джаз ще представи ретроспекция на творчеството на Йоцов, създадено за бенда на Радиото. 

На сцената ще прозвучат пиеси, създадени от 1983 година до днес. Сред тях са любимите на публиката „Ringi-Ringi“, „Black Pepper“, „East & West“, „A Hard Way Home“, „On Da Riff“ и „A Foggy Mood“. Ще бъдат представени и новите композиции „Better Later Than...“, „Hot Jamm“,„Slow & Cozy“ и „Sambanitsa“. 

Виртуозният инструменталист Христо Йоцов ще свири на барабани и вибрафон, а в някои от пиесите ще влезе в ролята на бенд лидер. Дългогодишният му творчески партньор Антони Дончев ще бъде на сцената не само като диригент, но и като пианист в някои от творбите. 

Христо Йоцов е композитор и аранжор с богато творчество, създадено за най-ярките български джаз певци, инструменталисти и формации. Свирил е в собствени проекти с участието на български и световноизвестни джаз музиканти, за които създава оригинална музика: „Opium”, „Seven Steps”, „Jazz Ball”, „Funky”, „Go Fusion”, „Next Step”, „Jazz Cats”. Има над 30 албума, издадени от български и чужди компании. Христо Йоцов е уважаван педагог, професор по ударни инструменти в катедра „Поп и джаз” на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“. 

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и онлайн в мрежата на eventim.bg. 

Билетите, закупени за отложения концерт през пролетта, ще важат след презаверка в Рекламно-информационния център на Радиото. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!