Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утрото на програма „Христо Ботев“ ще започва с ДЕТСКОТО.БНР от 30 ноември

Новата детска линия ще звучи всеки ден от 7.20 часа

Времето от 7.20 до 8.00 часа в програма “Христо Ботев” от 30 ноември вече е запазено за децата. Специално подготвената за тях програма на “ДЕТСКОТО.БНР” ще стартира още в първия работен ден, в който малчуганите ще трябва да останат вкъщи.  

От понеделник до петък Радиотеатърът за деца ще се грижи за малките слушатели. В понеделник, 30 ноември, новата линия ще започне с "Приказка за цар Салтан” , радиодраматизацията по китайска приказка "Портретът на девойката от двореца” и "Папирусът на Тот”. 

Програмата за първата седмица ще включва още "Принц Всезнай или хроника на кралството на Пантуфлия” по Ендрю Ланч и "Магданозио и мавританското наследство“ по Уошингтън Ървинг. 

В събота и неделя специалната детска програма ще се подготвя от екипа на "Детски предавания” – Ирина Вълчанова, Калина Колева, Виолета Димитрова и Ани Маринова. 

Децата ще могат да се забавляват в "Работилничката за фантазьорстване и невероятстване”, да мерят сили с прелюбопитния триглав змей в радиосъстезанието "Златната ябълка”, да научават интересни и любопитни неща от света на науката и изкуството в етнографската рубрика "Яйцето на света”, поредиците "История на изкуството за деца”, "От соул до рокендрол” и "Като Айнщайн”. 

Ще бъдат представяни най-новите книги, театрални и музикални спектакли за деца . Много музика и любими песни, изпълнени от Вокална група „Радиодеца“, Детския хор на БНР и други обичани от децата вокални групи, ще помогнат деня за най-малките да започва с усмивки и настроение. 

Програмата за седмицата ще бъде публикувана в сайта ДЕТСКОТО.БНР https://detskotobnr.binar.bg/  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!